(Premiera) Osvežitev vodilnega na trgu kompaktnih SUV-jev

2. 9. 2020
Deli

Čeprav se še danes zdi precej svež, pa je Peugeot 3008 star že štiri leta in tako zrel za prenovo.

Peugeot 3008 se je od prihoda na trg dodobra uveljavil v svojem razredu, saj so jih od predstavitve proizvedli že več kot 800,000. Med drugim je bil nagrajen tudi z nazivom evropski avto leta 2017. Karoserijske spremembe vključujejo novo sprednjo masko, sprednje žaromete z LED tehnologijo v vseh nivojih opreme, ter prenovljene zadnje LED žaromete, ki jih prekriva zatemnjeno steklo.

Za doplačilo je od sedaj na voljo tudi “Črni Paket,” ki zatemni vse svetle detajle na avtomobilu. V notranjosti so prenovljeni predvsem zasloni. Nov digitalni voznikov zaslon i-Cockpit se ponaša z visoko definicijo in 12,3 palčnim premerom, nov centralni zaslon na dotik pa s desetpalčnim premerom.

Za olajšano opravljanje med vožnjo, se pod ekranom nahaja tudi sedem preklopnih stikal, ki nudijo bližnjice do klime, radia in ostalih ključnih funkcij centralnega zaslona. Unikatna v razredu kompaktnih SUV-jev pa je tudi tehnologija nočnega vida, ki v primeru zmanjšane vidljivosti voznika opozarja na pešče in živali do razdalje 250 metrov.

Ponudba pogonskih sklopov vključuje bencinske in dizelske motorje, ter tudi dva priključna hibrida, ki bencinski motor združita z električnim pogonom. Najmočnejša hibridna različica se ponaša s 300 ‘konji’ motorne moči (224 kilovatov), štirikolesnim pogonom in električnim dosegom kar 59km po WLTP protokolu.