Prenovljeni Discovery, Range Rover in RR Sport

5. 5. 2009
Deli

Pri Land Roverju so krepko zavihali rokave in kljub težkim časom prenovili kar tri modele: Discoveryja, Range Roverja in Range Rover Sporta.

Prednji del Raziskovalca je bolj čist, luči so dobile LED-diode, nove so zadnje luči, v katalogih je več različic barv karoserije, armaturna plošča je bolj zasukana proti vozniku in zaradi popolnoma nove zasnove in novih materialov bližje tisti v Rangeu.

V Discoveryju se lahko pelje do sedem potnikov, veliki LR je zmožen vleči 3, 5 tone tovora in ima tudi novo tehniko, od podvozja do motorjev, med katerimi izstopata novi trilitrski dvakrat prisilno polnjeni turbodizel in 5.0 V8 bencinski.

Bogata je tudi prenova Range Roverja in Range Rover Sporta s prenovljenimi več kot tri tisoč deli. Tudi za RRS velja, da ima novo armaturno ploščo, predelano opremo in tehniko pa manj žejne in zmogljivejše motorje (tudi 3.0 dizel in 5.0 V8 bencin). Inženirji pravijo, da je novi Sport v ovinkih hitrejši v povprečju za 20 kilometrov na uro, kar dobro priča o žuljih tehnikov, ki so pilili Sportovo formo tudi na Nurburgringu.

Mimogrede, Range Rover Sport s petlitrskim V8 pospeši od 0 do 100 km/h v zgolj šestih sekundah.

Foto: Land Rover