Mercedes-Benz ML bo po novem GLE

28. 3. 2015
Deli

Mercedes je prenovil športnega terenca ML in ga preimenoval v GLE. Na voljo bo tudi kot priključni hibrid, prvi kupci pa ga bodo lahko kupili septembra.

Prenovljeni športni terenec, ki ga bodo prihodnji teden uradno predstavili na avtomobilskem salonu v New Yorku, se bo od uspešnega predhodnika spredaj razlikoval predvsem po popolni led razsvetljavi ter preoblikovanih maski motorja, odbijaču in motornem pokrovu, zadaj pa bo imel spremenjena svetila,odbijače in izpušne cevi. V notranjosti izstopajo nov volanski obroč, večji samostoječ osrednji zaslon in informativno zabavni sistem Command, ki omogoča upravljanje s pomočjo touchpada. Omeniti velja tudi vrsto varnostnih in asistenčnih sistemov vključno z novim parkirnim pomočnikom, ki mu 360-stopinjski pregled nad okolico avtomobila omogočajo štiri videokamere.

Vsi dizelski motorji V6 so po novem opremljeni s samodejnim menjalnikom 9G-Tronic, v vrhu ponudbe pa je športni AMG 63 S 4Matic, ki s pomočjo 430-kilovatnega 5,5-litrskega motorja Twin-Turbo V8 omogoča pospeške v 5,2 sekunde do 100 km/h. Nekoliko šibkejši AMG 63 4Matic je 410-kilovatnim motorjem le za desetinko sekunde počasnejši.

Izstopa predvsem priključno hibridna različica GLE 500e 4Matic, ki jo v sodelovanju poganjata 245-kilovatni bencinski motor V6 in 85-kilovatni elektromotor, ki skupno razvijeta 325 kilovatov sistemske moči in 650 njutonmetrov sistemskega navora. Poraba goriva ob tem znaša 3,3 litra na sto kilometrov, v zrak pa se izpusti 78 gramov ogljikovega dioksida na kilometer. Elektrika iz litij-ionske baterije s kapaciteto 8,8 kWh omogoča tudi do 30 kilometrov povsem električne vožnje z največjo hitrostjo 130 kilometrov na uro.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel