Prenovljeni Peugeot 508

19. 6. 2014
Deli
Prenovljeni Peugeot 508

Peugeot je v okviru dogodkov pred začetkom wimbledonskega turnirja predstavil prenovo svojega največjega osebnega avtomobila, modela 508.

Zunanjost so spremenili predvsem s posegom na prednji konec avtomobila, limuzinska različica pa ima tudi nov zadek. Nova je maska, zdaj je v njeni sredini tudi Peugeotov zaščitni znak, lev. Na razpolago bodo luči povsem v tehnologiji svetlečih diod (LED). V notranjosti bo zdaj na sredini armaturne plošče kraljeval sedempalčni zaslon na dotik, s podobnimi funkcijami kot pri manjšem Peugeotu 308. Precej boljši bodo tudi izbrani materiali za opremo notranjosti.

Na področju motorjev bo imel 508 prvi nov turbobencinski motor (po Euro 6), dodatno opremljen s tehnologijo start-stop. 1,6-litrski motor z oznako THP 165 bo opremljen s šeststopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom, dosegel bo emisijsko vrednost 131 g CO2 na km. Nova je tudi turbodizelska oprema s tehnologijo BlueHDi. Dvolitrski motor s 150 'konji' in šeststopenjskim ročnim menjalnikom bo imel celo najnižjo emisijsko vrednost med vsemi tekmeci v razredu – 105 g CO2 na km. Nekoliko močnejši (BlueHDi 180) s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom pa bo tudi dosegal rekordno nizko emisijsko vrednost, 111 g CO2 na km.  Model RXH bo dosegel še nižjo emisijsko vrednost – 85 g CO2 na km.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol