Preobrazba v avtopralnici

13. 6. 2016
Deli

Kaj pravite na to, da bi v avtopralnico denimo odpeljali svoj Rapid, iz nje pa bi namesto njega prišel privlačni kupe Škoda Atero?

Takšno šalo so si namreč privoščili z obiskovalci neke avtopralnice na Češkem. Dejansko je šlo za šaljivo predstavitev projekta 26 učencev Škodine poklicne šole v Mladi Boleslavi, ki so na Škodo Rapid Specaback v dobrih 1.700 delovnih urah predelali v spektakularen dvovratni kupe Atero.

Škoda je kompaktni dvovratni kupe z dolžino 4,3 metra, ki ga poganja 125-'konjski' motor 1,4 TSI v kombinaciji s 7-stopenjskim menjalnikom DSG. V primerjavi z Rapidom Spaceback je stebriček B pomaknjen bolj proti zadku, streha pa precej bolj poševno pada proti strmemu zadku z izstopajočim krilcem. Izpušni sistem je izposojen pri Octaviji RS, v prednji odbijač pa je integriran velik vstopnik za zrak. Karoserija v kovinsko črni barvi z rdečimi poudarki je postavljena na 18-palčna kolesa.

V notranjosti rdeča osvetlitev poudarja vzdušje športnosti, ki mu svoje doda tudi ambientalna osvetlitev z led diodami, za dober zvok pa je poskrbljeno s 14-zvočniki - vključno s 400-vatnim 'subwooferjem' v prtljažniku - ki jih napaja 1800-vatni ojačevalec.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol