Prestižni električni Mercedes-Benz že v letu 2020

6. 4. 2018
Deli

Zasnovan bo v slogu razreda S, a bo imel drugačno ime.

Svet prestižnih električnih avtomobilov bo, kot kaže, kmalu dobil novega člana. Pred časom je popolnoma (in izključno) električno različico svoje največje limuzine XJ napovedal že Jaguar, pozneje mu je sledil še Audi z napovedjo električnega modela A8, zdaj pa se je v igro vmešal še Mercedes-Benz. Proizvajalec iz Stuttgarta je namreč napovedal, da bo po letu 2020 predstavil prestižno limuzino v rangu razreda S, a na popolnoma drugačni osnovi.

Novi model bo tako izdelan na novi platformi z oznako MEA, kar pomeni, da bo imel avtomobil zaradi akumulatorjev, vgrajenih v dno vozila, na eni strani precej krajše previse prek koles, na drugi strani pa bo imel precej večjo medosno razdaljo, kar se bo najbolj poznalo v povečanem udobju v kabini vozila.

Do leta 2022 skupno 20 električnih Mercedesov

»Predstavili bomo električni avtomobil na ravni razreda S, o tem ni dvoma, vendar pa to ne bo razred S,« je za avtomobilski portal Autocar izjavil vodja projektov velikih limuzin pri Mercedes-Benzu, Michael Kelz. »Zagotovo pa bo novinec električni avtomobil najvišjega razreda, prava razkošna limuzina.«

Novinec bo na ceste zapeljal enkrat po letu 2020, vendar zagotovo pred koncem leta 2022. Bo pa v imenu vsekakor nosil neko povezavo z razredom S, saj je Mercedes-Benz že pred časom registriral številna imena za nove električne avtomobile, ki bodo nosili predpono EQ, med njimi tudi EQ S. Klasična limuzina razreda S naj bi medtem vsaj še nekaj časa ostala na trgu, pri čemer pa bo slej ko prej doživela tudi 'predelavo' v hibridno različico.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"