Preverite, kje bodo v božičnem času poostreno nadzirali voznike pod vplivom alkohola

11. 12. 2021 | Jaka Drozg
Deli

V sklopu akcije Čista nula, čista vest se bo v decemberskem času znova izvajala preventivna terenska akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola.

Tudi v letošnjem decembru se izvaja, zdaj že tretja, nacionalna preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu. S pomočjo Policije jo organizira Agencija za varnost prometa, njeni moderatorji pa bodo s patruljami ozaveščali o nezdružljivosti alkohola in vožnje. Seveda bodo alkoholiziranost tudi preverjali, nealkoholizirane ‘0,0 voznike’ pa bodo nagradili s praktično nagrado Generali zavarovalnice.

Opite voznike bodo spodbudili v alternativno obliko prevoza, besedo pa bodo razširili tudi o Herojskem vau’čerju Zavoda Vozim, ki deluje kot obljuba nekomu bližnemu, da se lahko na vas obrne kadarkoli, ko potrebuje varen prevoz domov. Akcija bo potekala na območju Ljubljane, Obale in Štajerske, predvsem po mestnih ulicah v bližini gostinskih lokalov. Takšne akcije prispevajo k uresničevanju Vizije NIČ, pri kateri smo letos naredili korak nazaj, saj je bilo letos do 27. novembra zabeleženih 1.277 prometnih nesreč zaradi alkoholiziranih povzročiteljev, kar je več kot v enakem obdobju lani.

Akcija bo potekala v petek, 10. 12., soboto, 11. 12., četrtek, 16. 12., petek, 17. 12., soboto, 18. 12., sredo, 22. 12., četrtek, 23.12. in torek, 28. 12. 2021.