Pri japonski znamki skrivoma preizkušajo naslednika legendarnega pick-upa

Vse kaže, da pri japonskem Mitsubishiju pripravljajo zamenjavo za odprti terenski dostavnik L200, ki bo očitno oblikovni in tehnični sorodnik Nissanove Navare

Zaenkrat o novem L200 pri Mitsubishiju še molčijo, vendar so spretni fotografi v svoje objektive pred kratkim ujeli konvoj skrbno  zamaskiranih prototipov med testiranjem. Trenutna peta generacija Mitsubishija L200 je bila zadnjič osvežena leta 2019, povsem nov model pa naj bi bil pripravljen za prodajo konec prihodnjega leta oziroma v začetku leta 2024.

Mitsubishi je del zavezništva Renault-Nissan-Mitsubishi in zato se pojavljajo ugibanja ali bo L200 narejen na osnovi Nissanove Navare, kar se zdi realno in z vidika krčenja razvojnih stroškov tudi smiselno. Na spletu so se pojavile tudi neuradne fotografije novega odprtega terenskega dostavnika, ki razkrivajo številne podobnosti z Nissanovim modelom, za katerega je  prav tako predvidena generacijska zamenjava.

Če bo novi L200 zasnovan na Navarini osnovi, to pomeni tudi prenos turbodizelskih motorjev, menjalnikov in pogonskega sklopa. Zaenkrat tudi še ni znano ali je predvidena izvedba s hibridnim pogonom. Zaenkrat torej ne preostane drugega kot čakanje na prve uradne informacije, ki jih bodo razkrili pri Mitsubishiju.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja