Prihaja novi Mini Cabrio

23. 10. 2015
Deli

Mini je predstavil novega Cabria, ki bo za zdaj na voljo v treh različicah: Mini Cooper Cabrio, Mini Cooper D Cabrio in Mini Cooper S Cabrio.

Novincu, ki bo v prodajne salone predvidoma pripeljal marca prihodnje leto, so poleg sodobnih oblik, s katerimi so ga uskladili z novim Minijem s trdno streho, namenili novo tišjo in bolj prefinjeno platneno streho, ki se popolnoma električno zloži v 18 sekundah. Prtljažnik se je v primerjavi s predhodnikovim za 25 odstotkov povečal na 215 litrov (160 z zloženo streho), več prostora pa je tudi za potnike, predvsem na zadnjih sedežih.

Več prostora in udobja v notranjosti izhaja tudi iz samega povečanja zunanjih mer novega Cabria, ki je 98 mm daljši, 44 mm širši in milimeter višji od predhodnika, ima pa tudi 28 m večjo medosno razdaljo in širše koloteke, kar pripomore tudi k boljši legi na cesti.

Motorji so seveda trije, 136-"konjski" bencinski v Cooperju Cabrio, 192-"konjski" bencinski v Cooperju S Cabrio in 116-"konjski" dizelski v Cooperju D Cabrio.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol