Kako si pri tej francoski znamki predstavljajo skok v kompaktni razred

Pri Renaultu so že začeli dražiti javnost s prihajajočim novim modelo. Kompaktni križanec naj bi nadomestil model Kadjar in bo na voljo tudi s hibridnim pogonom.

Pri Renaultu bo pomlad očitno precej brsteča, saj najavljajo nadaljevanje ofenzive z novostjo med kompaktnimi športnimi terenci. Novincu so nadeli ime Symbioz, ki napeljuje na francosko besedo symbiose, ki izhaja iz starogrške besede symbiosis, ta pa pomeni živeti skupaj. Ime Symbioz naj bi bilo zaradi skupnega korena v številnih jezikih enostavno razumljivo za širok krog javnosti, seveda pa si pri francoskem avtomobilskem gigantu želijo, da  bi kupci »razumeli« tudi poslanstvo novega avtomobila.

Tekmecev kar mrgoli

Tekmecev mu ne bo manjkalo, prvega ima kar v vrstah konglomerata Renault-Nissan, poleg Qashqaija pa so tu še Volkswagen T-Roc, Škoda Karoq, Seat Ateca, Peugeot 3008 in drugi.

Renault

Symbioz zaznamuje novo Renaultovo oblikovno filozofijo, z zunanjo dolžino le 4,41 metra, s katero presega Clia in Capturja ter je 10  centimetrov krajši od Australa) pa bo ponujal velikodušno odmerjeno notranjost zasnovano po družinskih potrebah. Med drugim se bo ponašal tudi s panoramsko stekleno streho in tehnologijo PDLC (v polimeru razpršeni tekoči kristali), ki za zamračitev ne potrebuje klasičnega senčila.

Renault

Raznolikost pogonov

Poleg motornih različic z notranjim zgorevanjem bo novinec na voljo tudi s hibridnim pogonskim sklopom E-Tech full hybrid 145 s 107 kilovati (145 KM) sistemske moči, ki je znan že iz modelov Austral, Megane Conquest in Clio. Prvič bodo Symbioza pokazali spomladi, kdaj natančno bo prišel (tudi do slovenskih) kupcev, pa zaenkrat še ni znano.