Prihajajoča Toyota Century 2018 bo ugajala vsem ljubiteljem retro elegance

12. 10. 2017
Deli

Gosposka Toyota Century vstopa v tretjo generacijo in je vsekakor limuzina, ki bo privlačna za gospe in gospode, premožneže, politike in tudi kakšnega mafijca.

Uradno javno premiero bo prototip tretje generacije vozil Toyota Century doživel na tokijskem avtomobilskem sejmu Tokyo Motor Show, ki bo potekal od 27. oktobra do 5. novembra. Vozilo bo še naprej omejeno zgolj za japonski trg, a menimo, da bi takšna jeklena eleganca požela veliko zanimanja tudi na Zahodu. 

Novi Century je nekoliko večji od predhodnjika: v dolžino meri 5,3 metra, v širino 1,9 metra in v višino 1.5 metra. Opremo sestavlja najnovejša tehnologija, vključujoč prilagodljive projektorske LED luči, posebej za ta model izpopolnjeno vzmetenje, novo serijo pnevmatik za še bolj udobno vožnjo in zmanjševanje cestnih vibracij, aktivni nadzor hrupa in asistenco Safety Sense P za voznika. 

Notranjost je zaradi nekoliko večjih dimenzij temu primerno še bolj udobna. Prav tako ponuja kopico zanimivih tehnoloških igračk, ki se jih nadzira preko LCD zaslona v naslonjalu za roke. Taisti zaslon nudi tudi upravljanje s klimatskim sistemom in zvočnimi nastavitvami. Zvočni sistem v Centuryju namreč vključuje kar 20 zvočnikov

Ostali dodatki vključujejo še bralno lučko, pisalno mizico, medijski sistem za potnike na zadnjih sedežih, vsa notranjost pa je odeta v visoko kvalitetne materiale, med drugim seveda tudi v usnje in sedeži pa v mehko, predelano volno. 

Century poganja 5.0-litrski V8 motor hibridnega značaja. Tehnične podatke in podrobnosti o vseh dodatkih pa bodo pri Toyoti razkrili na sejmu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"