Prihodnje leto se vrača Avtomobilski salon v Ženevi! A s pomembnimi spremembami

28. 5. 2021 | Jure Šujica
Deli

Zaradi zasedenosti tradicionalnega prizorišča Palexpo bo dogodek potekal nekoliko prej kot običajno, hkrati pa tudi v nekoliko bolj digitalizirani podobi.

Tik pred zdajci odpovedan avtomobilski salon v Ženevi lansko leto je, kot se je kasneje pokazalo, na nek način pomenil začetek kaotičnega leta, podvrženega epidemiji virusa Covid-19, ki je zaznamoval tudi dobršen del letošnjega leta. A stvari se počasi vseeno normalizirajo, vzpodbudna pa je tudi vest, da se salon po dveh letih odsotnosti prihodnje leto znova vrača v Švico in to celo nekoliko prej, kot smo ga bili vajeni doslej.

Kot so danes v izjavi za javnost zapisali pri fundaciji GIMS, ki skrbi za organizacijo omenjenega dogodka bo tako prihodnje leto salon potekal med 19. in 27. februarjem. Ob tem so pozvali avtomobilske proizvajalci pozvali k tem, da čimprej potrdijo udeležbo na salonu, časa imajo namreč le do sredine julija. Vseeno pa salon ne bo potekal tako, kot smo bili vajeni doslej, organizatorji namreč napovedujejo občutne spremembe.

München kot vzor

Kot pojasnjujejo bo salon mešanica klasičnega dogodka, kakršnega smo bili vajeni doslej, hkrati pa bo v večji meri digitaliziran, s čimer ga nameravajo približati večjemu številu ljudi. »Že sedaj vemo, da bo salon neke vrste hibrid. Digitalno bo igralo pomembno vlogo, seveda pa fizičen stik vseeno ostaja pomemben element salona, saj si tega želijo tudi naši obiskovalci,« je za Automotive News Europe dejal generalni direktor organizacije GIMS, Sandro Mesquita.

Da bo salon v Ženevi vendarle izpeljan sicer še ni povsem zagotovo. Kot dodaja Mesquita, bodo namreč še vedno spremljali zdravstveno situacijo po svetu, dokončna odločitev pa bo sprejeta septembra. Tedaj je sicer napovedana tudi organizacija prvega mednarodnega avtomobilskega salona v Münchnu, ki nadomešča ukinjenega v Frankfurtu, ta pa bo nenazadnje tudi pokazatelj, tega, ali je tovrstne dogodke že mogoče tudi varno izpeljati. Tudi omenjeni salon bo sicer v večji meri potekal digitalni obliki.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja