Prilagodljiva nova Oplova Meriva

6. 1. 2010
Deli

Opel je predstavil svojo prvo avtomobilsko novost letošnjega leta. Nova Meriva prihaja v svoji drugi generaciji še bolj posebna.

Motorna paleta bo zavzemala agregate z močjo od 55 do 103 kW, med najbolj varčnimi pa bodo različice ecoFLEX. Razvili so jo v Ruesselsheimu, proizvajali pa jo bodo v španski Saragossi. V primerjavi s prvo generacijo je Meriva druge generacije zrasla: povečana je medosna razdalja in širši so koloteki, kar bi moralo ob ostalih spremembah izboljšati prostornost, lego in stabilnost novega enoprostornika. Merivina posebnost so druga bočna vrata, ki se odpirajo v nasprotni smeri kot prva (FlexDoor).

Vrata se pri Merivi odpirajo do 84 stopinj, običajno pa je ta kot pri avtomobilih do 70 stopinj. Merivo si bo mogoče omisliti tudi s FlexFix sistemom, torej v zadnji odbijač vgrajenim nosilcem za kolesa. Pri Oplu poudarjajo še spremenjeno notranjost, sistem FlexRail (moduli sredinske konzole se lahko premikajo med prednjima sedežema) in zelo veliko stopnjo prilagodljivosti notranjega prostora (FlexSpace).

Foto: Opel

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"