Prius PHV se že testira

4. 11. 2008
Deli

Družbi EDF Energy in Toyota bosta v skupnem projektu preizkušali hibridno vozilo z možnostjo polnjenja iz električnega omrežja (Plug-in) – PHV. Preizkušanje se je začelo septembra in bo potekalo več kot eno leto.

Zaposleni v podjetju bodo vozilo preizkušali v vsakodnevnih okoliščinah. Rezultati bodo igrali pomembno vlogo pri razvoju Toyotine tehnologije PHV, ki predstavlja nadaljnjo izboljšavo Toyotine hibridne tehnologije.

Preizkus bo gradil na temeljih prvega evropskega preizkusnega programa PHV, ki sta ga družbi Toyota in EDF lansirali na francoskih cestah v septembru 2008. Partnerstvo v Združenem kraljestvu je namenjeno raziskovanju dejavnikov, kot so zmogljivost vozila v mestnem okolju, potrebna avtomobilska infrastruktura ter vedenje in pričakovanje voznikov.

Družba EDF Energy je pomagala namestiti prvih 40 polnilnih terminalov v Združenem kraljestvu, v naslednjih mesecih pa načrtujejo izgradnjo številnih novih. Prius PHV uporablja Toyotino hibridno tehnologijo in ponuja dodatno možnost polnjenja avtomobilskih baterij preko standardnih električnih vtičnic ali električnih polnilnih terminalov. To vozilu omogoča večji akcijski radij v električnem načinu. Na krajše razdalje omogoča PHV vožnjo v izključno električnem načinu, ki je popolnoma neslišen in brez emisij. Pri vožnji na daljše razdalje deluje kot običajno hibridno vozilo.

Foto: Toyota

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol