Priznanja za Kio

16. 8. 2012
Deli
Priznanja za Kio

Kia je na letošnjem tekmovanju Automotive Brand Contest 2012 prejela kar tri oblikovalske nagrade. S tem so izdatno povečali bero različnih priznanj, odkar je na čelu njihovega oblikovalskega oddelka Nemec Peter Schreyer.

V kategoriji zunanjosti je presenetljivo zmagal Kia Cee'd, ki je v večjem delu Evrope (tudi pri nas) že naprodaj, ob tem je dobil tudi za oblikovanje notranjosti. Za najbolje oblikovano študijo pa je strokovna žirija izbrala Kio GT. Športni kupe s pogonom na zadnji kolesi je sicer svojo premiero doživel na lanskem frankfurtskem avtomobilskem salonu.

Avtomotive Brand Contest je zaživel leta 2011 in je mednarodno priznano tekmovanje odprtega tipa namenjeno predvsem podjetjem v avtomobilski industriji ter njihovim partnerjem s področja oblikovanja in komunikacije znamke. Tekmovanje obsega več kategorij, ki so osredotočene med drugimi na oblikovanje vozil, delov in dodatkov, tehnologije in ostalo.

Slavnostna podelitev priznanj zmagovalcem bo 27. septembra 2012 na pariškem avtomobilskem salonu, na prvem novinarskem dnevu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"