To je model, ki mu letošnjo jesen pripada evropski prestol

21. 11. 2023 | Matjaž Gregorič
Deli

Dacia Sandero z višjimi prodajnimi številkami, dramatičnost tekme za najbolje prodajani avtomobil v Evropi povečuje strmoglavljenje Teslinega modela Y.

Dacia Sandero je bil oktobra najbolje prodajan avtomobil v Evropi in to z veliko prednostjo pred najbližjimi tekmeci, vključno s Teslo model Y, ki je po zmagah avgusta in septembra zdrsnil na 24. mesto. To pomeni, da je romunska kombilimuzina osvojila prestol že tretjič v desetih mesecih.

RENAULT

Sandero, ki je oktobra zabeležil 38-odstotno rast prodaje na 21.139 prodanih avtomobilov, je prekinil dvomesečni zmagovalni niz Teslinega modela Y, ki se mu na trgu očitno krepko zatika. Na drugo mesto oktobrske prodaje se je povzpel Renault Clio, ki za prestolom zaostaja več kot 6600 enot. Najboljšo trojico zaključuje Toyota Yaris Cross, katere prodaja se je prejšnji mesec povečala za 27 odstotkov na 14.435 prodanih avtomobilov.

toyota

Tudi Peugeot 2008 in Citroën C3 ne zaostajata veliko, sicer pa je razlika med drugim in sedmim mestom samo 361 avtomobilov. Prav za sedmo mesto se prerivata Ford Puma in Volkswagen Polo, ki zaostaja samo za 57 avtomobilov. Drugi avtomobili, ki so oktobra dosegli velik porast prodaje, so Fiat Panda (+30 odstotkov), Kia Sportage (+27 odstotkov) in Audi A3 (+21 odstotkov).

Preberite še: To je avtomobil, s katerim se naokrog prevaža priljubljeni slovenski duhovnik Martin Golob

BONUS VIDEO: To so najbolj precenjeni in podcenjeni avtomobili v 2023!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol