Videno: Prva flota testnih BMW X4 že na cestah... katere spremembe se obetajo?

11. 3. 2021 | Jure Šujica
Deli

Karoserijske spremembe bodo kot vse kaže precej diskretne.

Nemški BMW je drugo generacijo manjšega brata modela X6 (ki je nekako začel trend kupejevskih križancev), X4 predstavil konec leta 2017, pri čemer pa je ta sledila komaj štiri leta po predstavitvi prve generacije. Tedaj so se za ta korak odločili z namenom približanja njegove podobe ostalim modelom, konkretno tretji generaciji X3, zaradi česar je nekako razumljivo, da spremembe niso bile drastične. Povsem razumljivo je zato, da so se v Münchnu že odločili in 'v delo' poslali posodobitve.

Prvi namigi o posodobljenem križancu so se pojavili že septembra lansko leto, doslej pa je v javnost prikapljalo kar nekaj informacij o posodobljenem modelu, ki smo ga nedavno na nemški avtocesti uzrli tudi sami. Avtomobil bo sicer, kot vse kaže deležen zgolj sprememb na sprednjem in zadnjem delu, pri čemer naj bi bil po zgledu vseh preostalih bratov deležen manjših sprednjih žarometov ne pa tudi sprednje maske. Na zadku je medtem mogoče opaziti nove izpušne cevi (doslej so bile okrogle), zdi pa se, da bodo luči tudi tu nekoliko manjše.

Če gre verjeti napovedim tujih medijev, bo novinec v notranjosti prinesel nekoliko večji zaslon infozabavnega sistem, medtem ko naj bi motorna ponudba ostala enaka, kot pri predhodniku. Sicer pa naj bi prenovljeni BMW X4 na ceste zapeljal predvidoma v drugi polovici letošnjega leta, zaradi česar bo časa o ugibanju, katere spremembe bo še doživel dovolj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja