Izdelali jih bodo le sedem: Dinamiq GTT 115 Hybrid, prva superjahta s Porschejevim podpisom

27. 10. 2017 | Matevž Hribar
Deli

Dva V12 dizelska motorja in dva elektro motorja sta spodobna lastnika superjahte odpeljati 3.400 navtičnih milj daleč.

Na navtičnem sejmu v Monaku so premierno predstavili superjahto Dynamiq GTT 115 Hybrid, nad oblikovanjem katere je bdelo podjetje Studio F.A. Porsche. Na spletni strani lahko izvemo, da so v istem studio poskrbeli tudi za obliko ure, pohištva in celo traktorja.

»Za vse nas v Studiu F.A. Porsche je bilo ustvarjanje jahte, zelo drugačne od vseh ostalih, zelo navdihujoča izkušnja,« je povedal šef studia Roland Heiler. »Je pametna, je hibridna, z oblikovalskega stališča pa poudarja zmogljivosti – tako nad kot pod vodno gladino.«

Jahtica, dolga 35 metrov, je prva na trgu s podpisom oblikovalskega studia Porsche, prva, ki zmore najvišjo hitrost 21 vozlov in prepluti Atlantik (potovalna hitrost naj bi znašala 19 vozlov, doseg je 3.400 navtičnih milj) in je tudi prva jahta, ki jo lahko v celoti prilagodite in nabavite kar preko spletne strani.

In ker so očitno hibridni pogoni v modi, dvema dizelskima 1.213-kilovatnima V12 agregatoma proizvajalca MAN, lahko pomagata še dva elektro motorja z močjo 20,8 kW.

Cena? Od 12.500.000 evrov navzgor. Dobavni rok? Petnajst mesecev po naročilu. Pohitite, izdelali jih bodo le sedem.

Matevž Hribar
foto: Dinamiq

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja