Prvi na svetu smo preskusili novi Volvo XC90!

15. 2. 2015
Deli

Volvo je prve testne vožnje namenil žiriji za evropski avto leta.

Tako smo med prvimi novinarji na svetu sedli za volan povsem novega luksuznega križanca XC90. Pri Volvu hkrati pravijo, da z njim ne ponujajo zgolj novega avtomobila, ampak se začenja novo obdobje za Volvo.

XC90 ostaja mogočen, malenkostno manj kot pet metrov dolg čistokrvni križanec, ki je v primerjavi s predhodnikom oblikovno bolj umirjen. A brez skrbi, čeprav deluje nekako 'nežen', je mogočen in daje občutek še večjega avtomobila, kot v resnici avto je.

Novi Volvo XC90 je zgrajen na prav tako povsem novi platformi SPA (Scalable Platform Architecture). Že iz imena je razvidno, da je njena osnovna prednost prilagodljiva, zato jo bodo pri Volvu poslej uporabljali za vse nove prihajajoče modele.

In motorji? V Volvu so že pred časom sprejeli odločitev, da bodo poslej ti zgolj štirivaljni. Tako bencinski, kot dizelski, si pa bodo za zagotavljanje večje moči pomagali z mehanskimi in turbinskimi polnilniki. In seveda hibridno tehnologijo. Preskusili smo različici T6 (bencinski s 320 'konji') in D5 (dizelski s 225 'konji'), pa tudi že priključno-hibridno različico s kar 400 'konji', ki pa bo naprodaj šele čez kakšnega pol leta.

Seveda pa si lahko več preberete že v prihodnji številki Avto magazina, ki izide že ta četrtek, 19. februarja.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"