Prvi Triumph TR5 P1 naprodaj

29. 10. 2015
Deli

Angleška restavratorska delavnica starodobnih avtomobilov Classic Motors Cars je v svojo ponudbo uvrstila prvi izdelani roadster Triumph TR5 P1 z volanom na desni strani.

Tovarna Standard Triumph Motor Company Limited je Triumph TR5 izdelovala med avgustom 1967 in septembrom 1968 in v tem času izdelala le 1100 primerkov, ki so bili vsi opremljeni z 2,5-litrskim vrstnim šestvaljnikom z vbrizgavanjem goriva in približno 145 "konjskimi močmi". Vbrizgavanje goriva v sesalni vod je bilo tedaj še tako redko, da se je Triumph hvalil, da izdeluje prvi britanski serijski športni avtomobil z vbrizgavanjem bencina.

Triumph TR5, ki je naprodaj, je prvi izdelani primerek. Izdelali so ga 29. avgusta 1967. Sprva je bil testni avtomobil za novinarje, pokazali pa so ga tudi na avtomobilski razstavi v Earls Courtu. in po zaslugi zglednega vzdrževanja z zabeleženo zgodovino je tudi po 48 letih izjemno ohranjen. Karoserija je obarvana v modro odtenka Valencia Blue, notranjost pa je urejena v črni barvi Black Ambala. Naprodaj je za 79.500 britanskih funtov, zainteresirani pa si ga lahko ogledajo na razstavi Classic & Sports Car v Londonu.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel