Razkošna loža v avtonomnem avtomobilu

22. 11. 2015
Deli

Pri Volvu so ugotovili, da vsakdanje vožnje na delo voznikom jemljejo veselje do vožnje, zato so tedaj najbolj voljni vožnjo prepustiti avtonomnemu avtomobilu.

Predstavili so študijo notranjosti avtonomnega avtomobila Concept 26, ki v imenu odraža povprečni čas vožnje na delo, ki naj bi znašala prav 26 minut. Kot pravijo pri Volvu, bi nekateri vozniki čas med vsakdanjimi vožnjami radi izkoristili koristno, drugi pa bi se radi zgolj predali lenarjenju, ogledu spletnih medijev ali poslušanju vožnje. Avtonomna vožnja bi jim omogočila prav to. S Conceptom 26 so odgovorili na zahteve po radikalni spremembi osnovne zasnove avtomobilske notranjosti, v kateri bo mogoče uživati po želji.

V središču Concepta 26 je zato nova patentirana sedežna zasnova, ki vozniku aktivno služi med tremi načini bivanja v avtomobilu: vozniškim, ustvarjalnim ali sproščujočim. S temi tremi načini je avtomobil prilagojen platformi, ki se bo lahko sproti prilagaja potrebam in tehnologijam trenutnega časa. Ko se voznik odloči, da bo vožnjo prepustil vozniku, se volanski obroč umakne v armaturno ploščo, njegov sedež se spusti iz armaturne plošče pa se pokaže velik zaslon, ki mu omogoči, da čas med vožnjo preživlja kakor mu je drago.

Študija odpira tudi nove poglede na zmožnosti avtomobila, od zabave do zagotavljanja storitev in še več. Opozarja tudi na nove poslovne priložnosti, ki jih bo prinesel razvoj avtonomnih avtomobilov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol