Video: Razkrivamo BMW serija 5

20. 3. 2015 | Vir: Automedia
Deli

Ponujamo vam prve fotografije in video nove generacije serije 5, ki predvidoma ne bo na voljo pred letom 2016.

Čeprav je avto še močno zakrit, so vidni nekateri detajli, ki nakazujejo, da bo nova serija 5 precej drugačna od dosedanje. Seveda ni nujno, da bo takšen tudi serijski avtomobil, vseeno so drugačne kljuke na vratih, reže za zajemanje zraka na maski, pa tudi drugačen A-stebriček in nižje zadnje okno.

Podoba nove serije 5 se ujema z novim BMW-jevim oblikovalskim pristopom, ki ga je razkrila študija Vision Connected Drive concept car. Tako bodo zamenjali zdajšnji oblikovni pristop, ki se je leta 2008 začel s serijo 7.

Podrobnosti še niso znane, govorice pa namigujejo, da bo nova serija 5 slonela na enaki platformi kot večji seriji 6 in 7. Zadnja bo tudi prva, pri kateri bodo uporabili nove materiale – ogljikova vlakna oziroma karbonsko plastiko tudi za izdelavo strehe, pokrova motorja in prtljažnika ter deloma tudi vrat. Vse to bo seveda pripomoglo k precejšnjemu zmanjšanju mase avtomobila.

Tudi o motorjih še ni veliko znanega. Pojavljajo pa se namigovanja, da bi lahko bil novi BMW serije 5 prvi predstavnik premijskega razreda z zgolj trivaljnim dizelskim motorjem, prav tako pa bo skoraj zagotovo na voljo tudi kot priključni hibrid, na kar že zdaj nakazuje dodatni pokrov na prednjem levem blatniku, ki bi seveda lahko pokrival vtičnico za priključitev na elektriko.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja