Razkrivamo: osvežitev Forda Mondea

24. 11. 2015 | Vir: Automedia
Deli

Fotografski paparaci so zalotili prototip osveženega Forda Modea oziroma Fusiona z le malo kamuflažne prevleke na sprednjem koncu.

Ford že pripravlja osvežitev sedanjega Mondea oziroma Fusiona, kot se imenuje v ZDA. V Evropi se nam morebitna osvežitev mogoče zdi prezgodnja, saj je novi Mondeo na evropske ceste zapeljal šele pred dobrim letom, a dejansko gre za precej starejši model. Kot Fusion sedanje generacije se namreč po ameriških cestah vozi od leta 2012, ko so ga predstavili za modelno leto 2013.

Prototip sicer ne pokaže veliko, a kljub temu lahko opazimo nekaj oblikovnih sprememb na zadnjem odbijaču in velikih zadnjih lučeh. Pod karoserijsko pločevino bo verjetno prišlo do izboljšav motorjev in menjalnikov, osvežitve pa bo deležna tudi potniška kabina. Sprememba bi lahko prišla tudi v obliki vrtljivega stikala za izbiranje načina vožnja namesto ročice v modelih s samodejnim menjalnikom.

Osvežitve bo verjetno veliko prej, kot bi bilo običajno, deležen tudi evropski Ford Mondeo, a več podrobnosti o njem gotovo ne bo znanih pred letom 2016.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja