Razkrivamo: Porsche Panamera

29. 3. 2016 | Vir: Automedia
Deli

Govori se, da bo Porsche na avtomobilskem salonu v Parizu jeseni predstavil drugo generacijo Panamere, v Ženevi pa naj bi ji prihodnjo pomlad sledila še Panamera Turbo.

Vse do tedaj si bodo Porschejevi inženirji prizadevali, da bi novinca čim bolj izpopolnili in preskusili, pri čemer igra pomembno vlogo tudi severna pentlja dirkališča Nürbirgring, na kateri so ga fotografi ujeli skoraj brez maskirnih dodatkov.

Kot je videti, Porsche Panamera modelnega leta 2017 ne bo le bolj oglatih oblik od predhodnika, ampak bo po zaslugi nove modularne platforme z oznako MSB tudi lažji in bolj živahen. Porsche je platformo razvil v sodelovanju s Volkswagnom, vanjo pa so vgradili veliko kompozitnih materialov, aluminija in jekla visoke trdnosti. Na novi platformi bo nastala tudi bolj praktična Panamera Shooting Brake. Kar se oblikovanja tiče, bo nova Panamera močno izhajala iz študije Panamera Sport Turismo iz leta 2012, v notranjosti pa bo veliko klasičnih stikal svoje mesto prepustili na dotik občutljivim gumbom.

Pogonsko osnovo bodo tvorili bencinski in dizelski šestvaljniki, v vrhu ponudbe bodo osemvaljniki, predvsem močno pričakovani 4,0 twin-turbo V8, na voljo pa bo tudi priključni hibrid.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol