Razkrivamo: Volkswagen Golf Plus v Frankfurtu

30. 8. 2013
Deli
Razkrivamo: Volkswagen Golf Plus v Frankfurtu

Naslednji model Golfove družine za dopolnitev oziroma osvežitev ponudbe bo Golf Plus, ki bo predstavljen na septembrski frankfurtski avtomobilski razstavi.

Na njen predvečer bodo javnosti prvič uradno predstavili naslednika dosedanjega Golfa Plusa, za katerega je sicer znano, da naj bi dobil tudi drugačno ime. Volkswagen bo namreč novost namenil drugačnim kupcem kot do zdaj. Novost ima številne dodatke, ki bi bolj privlačili mlade in tako povprečno starost kupcev precej znižali. Za dosedanjega Golfa Plusa je namreč v Nemčiji veljala tudi slabšalnica Golf za tiste s plus 60 (let).

Vsekakor bo naslednik imel videz v slogu nove Golfove družine in se ne bo veliko razlikoval od dosedanjega.

Več novega naj bi našli v kabini. Zaradi precej večje medosne razdalje, ki je seveda posledica tega, da je konstruiran na novi platformi MQB, bo v njem več prostora, predvsem na zadnji klopi. Njeni sedeži bodo prilagodljivi, vzdolžno pomični in na različne načine zložljivi.

Posledica novih konstrukcijskih izhodišč je seveda tudi zmanjšana masa avtomobila, za okoli 100 kilogramov. Motorna oprema je prav tako znana, nobenih novosti ni pričakovati. Za zdaj ni predvideno, da bi novi Golf Plus dobil štirikolesni pogon ali najmočnejše motorje, čeprav bo na voljo tudi različica z nekoliko bolj športno zunanjostjo z oznako R-Line. A v pripravi je še podobna različica, kot je bil do zdaj Cross Golf Plus.

Čeprav bo Volkswagen svojega novega prostorskega Golfa predstavil že letos septembra, pa začetka prodaje ni pričakovati pred začetkom prihodnjega leta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord