Nov rekord za Renault!

16. 6. 2014
Deli

Renault se je s projektom 'Under8', po tem, ko je Seat z novim Leonom Cupra Renaultu prevzel najhitrejši čas, zavezal k postavitvi novega rekordnega časa na legendarni stezi Nürburgring Nordschleife in obljubo tudi držal.

Rekord so dosegli z Méganom R.S. 275 Trophy-R, ki je sicer homologiran cestni avtomobil, no v resnici pa gre dvosedežnik z omejeno serijo 250 primerkov. Nov čas znaša 7'54''36 in je nov rekorden čas serijskega avtomobila s pogonom na prednji kolesi na slovitem starem dirkališču Nürburgring oziroma Nordschleife. Naj spomnimo - Mégane R.S. 275 Trophy-R ima serijsko vgrajeno podvozje Cup in diferencial z delno zaporo, 2-litrski bencinski motor z na 275 'konj' povečano močjo, izpušni sistem Akrapovič iz titana, nastavljive blažilnike Öhlins Road&Track z vzmetmi iz kompozita in gume MICHELIN Pilot Sport Cup 2, ki so posebej prilagojene za ta avto. Kot že omenjeno, nima zadnje klopi, spredaj pa ima školjkasta sedeža Recaro Pole position iz polikarbonata, kar prinaša 42-kilogramski prihranek pri teži.

Kot rečeno, bo novi Mégane R.S. 275 Trophy-R naprodaj v omejeni seriji, pa še to v približno dvajsetih državah na petih celinah: Avstraliji, Združenem kraljestvu, Maleziji, Nemčiji, Južnoafriški republiki, med katerimi pa bo tudi Slovenija. Avto na voljo že od začetka julija.

c

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"