Renault napoveduje novega križanca v segmentu C

26. 6. 2018 | Jure Šujica
Deli
Renault napoveduje novega križanca v segmentu C (foto: Renault)
Renault

Premiero naj bi avtomobil doživel na letošnjem avtomobilskem salonu v Moskvi, ki bo svoja vrata odprl konec avgusta.

Razred avtomobilskih križancev je že lep čas največji, obenem pa tudi najhitreje rastoč izmed vseh na evropskem avtomobilskem trgu. Znotraj njega pa največji boji potekajo v segmentu srednje velikih križancev, kjer je ponudba vozil tudi največja. Za kralja tega razreda nekako velja Peugeot 3008, medtem ko se zdi, da Renault z leta 2015 predstavljenim modelom Kadjar nikakor ne najde svojega mesta med tekmeci.

Tega se, kot kaže, zavedajo tudi pri Renaultu, saj so danes napovedali prihod novega predstavnika v tem avtomobilskem razredu. Z informacijami so še zelo skopi, je pa bila videna prva fotografija prednjega dela vozila. V primerjavi s Kadjarjem, ki bi ga novinec lahko nasledil (ali pa se mu pridružil v ponudbi), se s podobo po zaslugi prednjih dnevnih žarometov v obliki črke C precej bolj približuje modeloma Megane in Talisman, ki sta za svoj videz prejela številne pohvale.

Renault je za predstavitev novinca izbral mednarodni avtomobilski salon v Moskvi, ki bo z odprtjem svojih vrat 31. avgusta (dva dni prej bo vrata odprl za novinarje) doživel svojo tretjo izdajo. Izbira ruske prestolnice za kraj predstavitve ni naključje, saj bo tamkajšnja tovarna prva začela izdelovati ta avtomobil, ki bo tako v prvi fazi namenjen ruskemu trgu, kasneje pa ga bo Renault ponudil tudi drugod po svetu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"