Renault napoveduje prihodnost F1 s študijo R.S. 2027 Vision, ki želi povezati dirkača in gledalce

25. 4. 2017
Deli

Renault je na avtomobilskem salonu v Šanghaju predstavil R.S. 2027 Vision, študijo dirkalnika za prihodnost Formule 1, ki je ravno toliko kot avtomobilom podobna reaktivnim letalom.

Kot pravijo pri Renaultu je v študiji dirkalnika, ki bo po njihovem na dirkališčih Formule 1 nastopal v sezoni 2027, bolj kot danes v središču voznik, kar so prikazali s transparentnima kabino in čelado, kar bo omogočilo, da bo voznik v središču akcije bolj viden občinstvu. Pred posladicami trka ga bo varoval tudi pokrov kabine iz ultra-trdnega polikarbonata. Avtomobili bodo tudi bolj pestri, saj bodo v kolesa in druge premične dele na karoseriji, kakršna so krilca, vgradili svetleče diode, avtomobile pa bodo telemetrično povezali tudi med seboj in z gledalci, ki bodo denimo lahko spremljali telemetrične podatke svojega favorita.

Dirkalniki bodo opremljeni tudi s sistemi za avtonomno vožnjo, ki se bodo aktivirali v primeru nesreče na stezi. Posoda za gorivo bo pol manjša od sedanjih, kar bodo deloma nadomestili z električnim pogonom, ki bo omogočal tudi povsem električno vožnjo skozi bokse. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja