Renault podpira Cannes

14. 5. 2008
Deli
Renault podpira Cannes

Renault je stalen partner mednarodnega filmskega festivala v Cannesu že od leta 1983. Za letošnji festival, ki poteka od 14. do 25. maja, je Renault spet zagotovil avtomobile, s katerimi igralce in druge pomembne goste festivala prevažajo do in od slovitega in vedno v rdečo preprogo odetega stopnišča festivalske palače.

Renault je razvoj festivala v Cannesu podpiral kar četrt stoletja in v tem obdobju krepko povečal število posojenih avtomobilov. Leta 1983 jih je bilo petnajst, letos pa je za Cannes Renault namenil kar sto svojih avtomobilov in to modele Vel Satis, Laguna Grandtour ter Espace. V minulih letih so prireditelji festivala uporabljali vrsto avtomobilov Renault, med drugimi tudi Renault 25 in posebno serijo Renault Safrane »Palme d'Or« (zlata palma), s katero je Renault proslavil 10. obletnico svojega sodelovanja s tem festivalom.

Renault je svojo filmsko kariero začel leta 1899, ko se je v filmu pojavila slovita Voiturette Louisa Renaulta. Odtlej so avtomobili Renault odigrali že nešteto filmskih vlog, med njimi na primer Renault Primaquatre Torpedo leta 1956 v filmu režiserja Rogerja Vadima »In bog je ustvaril žensko« (Et Dieu créa la femme), ki je proslavil predvsem Brigitte Bardot in tudi Jeana-Louisa Trintignanta. Bolj nedavno sta modela Vel Satis in Espace nastopila v akcijskem filmu »Ful gas III« (Rush hour III). Renault danes s filmskimi in televizijskimi producenti vodi aktivno politiko partnerstev in umeščanja izdelkov. Modeli Renault nastopajo v filmu Arnauda Desplechina »Božična zgodba« (Un conte de Noël), ki je bil izbran za uradni tekmovalni del letošnjega festivala v Cannesu.

V Sloveniji je bil Renault v zadnjih nekaj letih partner pri kar nekaj filmskih in televizijskih projektih, sodeloval je s Filmskim skladom RS, Festivalom animiranega filma Animateka in pri filmski delavnici revije Ekran.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"