Renault podpira Ljubljano, zeleno prestolnico Evrope

18. 9. 2015
Deli

Ljubljana bo prihodnje leto nosila naslov Zelena prestolnica Evrope 2016, ki ga vsako leto prejme mesto z visokimi okoljskimi merili in zavezo k ambicioznim ciljem za prihodnje okoljske izboljšave in razvoj. Pri prizadevanjih se ji bo pridružil tudi Renault s svojimi električnimi vozili.

Pomemben del prizadevanj za zeleno prestolnico je tudi razvoj trajnostne urbane mobilnosti. V njej veliko vlogo igra javni prevoz, a določene potrebe še vedno lahko zadovolji le osebna mobilnost. Pri tem pridejo do izraza predvsem električni avtomobili.

Renault je mestni občini Ljubljana v uporabo v času zelene prestolnice Evrope izročil električna avtomobila Renault Zoe in Renault Kangoo Z.E., ki ju bodo do 31. decembra 2016 uporabljale mestne službe, ki ob svojem delu potrebujejo avtomobile za prevoze po mestu. Poleg teh dveh avtomobilov bo Renault med tednom mobilnostjo v Ljubljani ponujal še brezplačne prevoze s petimi električnimi avtomobili Zoe. Ti bodo vozili med turističnimi znamenitostmi in interesnimi točkami po mestu in domačinom in tujcem omogočili pogled na najlepše dele našega glavnega mesta še skozi perspektivo udobja električne mobilnosti.

Renault se bo s celotno paleto električnih vozil predstavil tudi na srečanju ekoloških vozil Eco meet , ki bo v soboto 19. septembra med 10. in 17. uro na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja