Ljubitelji boste morali ponj v Francijo: Renault ZOE Star Wars

15. 12. 2017 | Jure Šujica
Deli

Prvi izmed 1.000 primerkov bodo na ceste zapeljali 23. maja 2018, na dan, ko bo v kinematografe prišel film o Han Solu.

Renaultova povezanost s kultno sago Vojna zvezd sega očitno precej dlje od reklamnega oglasa, o katerem smo pred kratkim pisali. V sredo, 13.12., na predvečer uradne premiere filma Vojna zvezd: Zadnji jedi, so namreč javnosti predstavili omejeno serijo električnega modela ZOE, ki se s svojo tematiko naslanja na vesoljsko ladjo Millenium Falcon.

Avtomobil bo deležen tako karoserijskih sprememb kot tudi posebnih dodatkov notranjosti. Na boku vozila bo tako posebna ploščica z napisom 'Star Wars Edition Limitee', logotip sage pa se bo nahajal tudi na aluminijastih pragovih ob vstopu v vozilo. Na strehi vozila in na pokrovu motorja se bodo medtem nahajale grafike s podobo omenjenega Millenium Falcona, vesoljske ladje Han Sola. Film, ki bo pripovedoval njegovo zgodbo, bo na filmska platna prišel naslednje leto, 23. maja, isti dan kot prvi primerki omenjenega ZOE-ja.

Prvi prototip že na ogled na Elizejskih poljanah

Notranjost bo okrašena v poudarkih vijolične barve, s katerimi bodo opremljeni detajli na armaturni plošči, obrobe prezračevalnih rež, zvočniki, podnožje prestavne ročice in pa talne preproge. Avtomobil bo opremljen tudi z nekoliko večjim naborom dodatne opreme. Ta bo temeljila na paketu Intens, dodatno pa bo v vozilo nameščena še vzvratna kamera, ozvočenje proizvajalca Bose in vgrajen Wi-Fi oddajnik.

Avtomobil bo na voljo v štirih barvah zunanjosti – dveh različicah bele, sivi in črni barvi – prvi primerek vozila pa je javnosti na ogled že na voljo v Renaultovi galeriji na Elizejskih poljanah, kjer se zainteresirani kupci že lahko odločijo za rezervacijo enega izmed 1.000 avtomobilov, kolikor jih bo Renault izdelal v posebni seriji, žal pa bodo vsi namenjeni le za francoski trg.

Jure Šujica
Foto: Renault

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja