Renault pripravljen na dogodek leta - kaj bodo predstavili?

13. 10. 2020 | Jure Šujica
Deli

Med novostmi kar dva avtomobila in cel kup naprednih rešitev, ki bodo realizirane v prihodnosti.

Francoski Renault, ki se je v zadnjem obdobju izdatno posvetil e-mobilnosti in zdi se, da na tem področju želijo postati številka ena v svetu, se pripravlja na svoj verjetno največji dogodek v letošnjem letu, eWays. Na kar 12 dni dolgem dogodku bodo namreč predstavili številne novosti, ideje in koncepte na področju brezogljične mobilnosti. Verjetno najbolj zanimive pa bodo seveda tiste novosti na štirih kolesih.

Kar dve tovrstni premieri načrtujejo predstaviti na samem dogodku. Prva, za katero še niso razkrili niti imena je koncept, zasnovan na povsem novi platformi, namenjeni izključno električnim avtomobilom. Ta bo nosila ime CMF-EV, že zelo kmalu pa bo doživela tudi pravo realizacijo. Nenazadnje je že sedaj znano, da bodo pri Renaultu to platformo uporabili tudi pri tretji generaciji ZOE-ja.

Misel na vodik

Druga novost pa je medtem že nekoliko bližje serijski proizvodnji. Gre za serijsko različico Dacie Spring, ki je bila doslej predstavljena le v konceptni podobi, osnovana pa je na sicer že znanem modelu Renault Kwid, v osnovi namenjenem indijskemu trgu. Prva serijska Dacia naj bi sicer v prodajne salone zapeljala v prihodnjem letu, ponujala pa naj bo preko 200 kilometrov električne avtonomije in pa dovolj prostora za štiri potnike.

Poleg novih vozil pa bo na omenjeni konferenci moč spoznati tudi Renaultov koncept souporabe električnih vozil Zity, Renaultov pogled na vodikovo mobilnost, rešitve za uporabo električnih baterijskih sklopov v drugem obdobju, hkrati pa tudi primere dobre prakse na področju električnih ekosistemov, kot sta Porto Santo in pa nemško mesto Utrecht, če naštejemo zgolj najpomembnejša predavanja.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"