Renaultov tonski poltovornjak

1. 7. 2016
Deli

Renault je po dobrem letu dni napovedovanja predstavil poltovornjak Alaskan, s katerim, kot pravi, uvaja povsem novi pristop v segment poltovornjakov z nosilnostjo do ene tone.

Na ime Alaskan je vplivala aleutska beseda "Alaska", ki pomeni "velika dežela" in vzbuja podobe divje grobe pokrajine kot odrtega vabila za avature, kar namiguje tudi oblika. Poltovornjak so razvijali v Franciji, Japonski in Južni Ameriki in velja za globalni avtomobil,ki bo na voljo v zelo različnih konfiguracijah od enojne in dvojne kabine do šasije za nadgradnje s krajšo ali daljšo razdaljo ter ožjo in širšo konfiguracijo. Renault bo zagotovil tudi vrsto dodatnih storitev in unikatnih konverzij in izčrpen izbor dodatne opreme, Alaksan pa bo lahko vlekel tudi prikolico do teže 3,5 tone.

Za pogon bo skrbel preizkušeni 2,3-litrski turbodizelski štirivaljnik z dvema turbinskima puhaloma, ki bo na voljo z močmi 160 in 190 'konj', ponekod pa bosta na voljo 2,5-litrski bencinski motor z močjo 160 'konj' in 2,5-litrski turbodizelski motor. Kupci bodo lahko izbirali med 6-sztopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom ter zadnjim ali pogonom na vsa štiri kolesa.

Renault bo Alaskan najprej ponudil na latinskoameriških trgih, prva država, kjer ga bo začel prodajati, pa bo Kolumbija.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"