Novice Promocijsko sporočilo

Rent a car: izbira, ki je cenejša, kot se zdi

30. 11. 2017
Deli

Živimo v času, ko je lasten avtomobil postal velik strošek, najprej njegov nakup, kasneje pa tudi vzdrževanje samo. Pri tem pa ne govorimo le o natakanju goriva, pač pa tudi o stroških zavarovanja registracije, rednih servisov in morebitnih izrednih napak. Te znajo biti pri novih avtomobilih, polnih elektronike, še posebej visoki.

Na drugi strani pa lahko ugotovimo, da vlagamo v nek predmet, ki ga uporabljamo le kratek del dneva, večinoma za vožnjo v službo in domov, z uporabo pa se njegova vrednost z vsakim prevoženim kilometrom le niža. Se nam torej lasten avtomobil sploh splača imeti?

Pomoč pri odgovoru vam ponuja podjetje Agio, ki se ukvarja z oddajo osebnih avtomobilov in kombijev v najem oziroma rent a car in renta kombi. Za vas smo zato pripravili nekaj razlogov, zakaj je občasen najem avtomobila danes bolj smotrna odločitev, kot se zdi na prvi pogled:

  • Cena: čeprav še vedno velja splošno pravilo, da je najem avtomobila draga storitev, pa temu ni več tako. Tako Volkswagnovega Up-a najamete že za 24 evrov na dan, če pa potrebujete nekoliko večji avtomobil, pa tudi najem nekoliko večjega avtomobila, kot je Opel Astra, vas z 29,5 evri, kolikor zanj želijo pri Agiu, ne bo stal precej več denarja.
  • Vedno novi avtomobili: V kolikor se odločite za najem avtomobila boste, ne glede na to, kako velik ali drag avtomobil boste naročili, vedno dobili avtomobil, ki ne bo starejši od enega leta in ne bo imel preko 30.000 prevoženih kilometrov. Tako boste vedno imeli občutek, da vozite nov avtomobil.
  • Stroški: Strošek najema avtomobila se morda zdi visok. A upoštevajte, da ima v to ceno vključeno tudi vzdrževanje avtomobila in odpravo morebitnih nepredvidenih okvar, z odpravo katerih se vam ni treba ukvarjati. Če k temu prištejemo še nižje stroške za gorivo v primerjavi z avtomobili starejšega letnika, se najemnina za vozilo sploh na kakšni daljši relaciji hitro povrne že pri privarčevanem gorivu.
  • Prilagodljivost: Včasih se zgodi, da najema avtomobila enostavno ne načrtujete, ali pa ga potrebujete v bolj poznih urah, morda celo čez vikend celo čez vikend. Pri Agiu se vam prilagodijo tudi v zvezi s tem, saj avtomobil lahko prevzamete izven delovnega časa podjetja, ob enem pa vam ga lahko brezplačno dostavijo kamor koli do oddaljenosti 20 kilometrov od sedeža podjetja. Hkrati imajo vozila že plačano letališko takso, zato se ob parkiranju avtomobila na letališču izognete strošku parkirnine za lasten avtomobil. Ta je običajno veliko višja, kot pa sama najemnina za avtomobil.
  • Ustvarjanje vtisa: Praznujete obletnico, rojstni dan, kak drug poseben dogodek, ali pa za sprejem poslovnih partnerjev potrebujete nekoliko večji in bolj udoben avtomobil. V tem primeru se lahko odločite za najem nekoliko bolj prestižnega avtomobila, ki bo pomagal pri poslu ali pa vam polepšal dan, na voljo pa vam je tudi možnost najema voznika, ki bo celotno izkušnjo izpeljal kar najbolj profesionalno.

Ko povežemo zgornja dejstva, lahko ugotovimo, da je, čeprav se sliši še tako neverjetno, rent a car pogosto boljša, pa tudi cenejša izbira, kot če bi za enake potrebe uporabljali svoj avtomobil.

Kombi le takrat, ko ga resnično potrebujete – a vedno na voljo

Druga možnost, ki je danes vse bolj popularna poleg najema avtomobila, pa je najem kombija. Nakup kombija je, v kolikor ga redno ne potrebujete za delo ali pa nimate velike družine, precej nesmiselen nakup. Vsake toliko časa pa se pojavi situacija, ko bi kombi nujno potrebovali. Najsi bo to za prevoz pohištva, odhod z družbo na počitnice, dostava do letališča ali pa zgolj za večerni razvoz večje količine ljudi iz različnih dogodkov (porok ali rojstnih dni domov).

Če ste se kdaj znašli v kateri izmed zgoraj omenjenih ali pa v podobni situaciji, ste verjetno hitro ugotovili, da je avtomobil v takih primerih premajhen, ko gre za število oseb in premalo prostoren za prevoz blaga. Z avtomobilom bi zato v vsakem primeru morali opraviti več voženj, kar povzroči še dodatne stroške, izgubo časa, s tem pa tudi slabo voljo, sploh na strani čakajočih potnikov. Renta kombi bi bil v tem primeru zato idealna izbira.

Verjamemo, da smo vam z zgornjimi nasveti in situacijami dali nekoliko misliti. In ker se bliža novo leto, čas zabav, odhodov na novoletna praznovanja in počitnice, je sedaj skrajni čas, da razmislite in pravočasno najamete kombi. Lahko je to zgolj za en večer, en vikend ali pa kar cel teden. Ob tem vam naj vam zaupamo, da lahko pri Agiu najamete tudi Ski bus za do 17 ljudi, ki bo vas in vaše prijatelje zapeljal na vsa smučišča doma in v tujini. Tako boste brez skrbi prišli na izbrano lokacijo, vaše počitnice pa se bodo začele takoj, ko se odpravite od doma.