Reportaža: GTI-srečanje ob Vrbskem jezeru

25. 5. 2012
Deli

Že več kot 30 let se ob Vrbskem jezeru zbirajo navdušenci in ljubitelji Volkswagnovih športnih avtomobilov. Tem so se skozi leta pridružili še lastniki avtomobilov drugih znamk, zato je srečanje preraslo v nekakšno zbiranje lastnikov različnih predelanih avtomobilov. V štirih dneh prireditev obišče približno 150.000 ljubiteljev predelanih avtomobilov iz vse Evrope.

Srečanje pa za uradne predstavitve svojih novih, predvsem športnih modelov izkoristijo tudi pri skupini Volkswagen. Tako so obiskovalci dogodka lahko videli novega Golfa GTI Cabriolet pa Pola v najmočnejši različici R WRC, skupaj s študijo WRC Street, ter druge Volkswagnove modele, med njimi tovarniško predelanega Golfa GTI Black Dynamic, ki ga je devet Volkswagnovih mladih oblikovalcev izdelalo v sedmih mesecih.

Seveda ni manjkala najbolj športna znamka po duši, španski Seat. Evropi so prvič predstavili novo Seatovo Cupro, v športno obleko FR so odeli malčka Mii, največ pogledov pa so pritegnili s tekmovalno licenco 'požegnana' Ibiza SC Trophy in Leon Super Copa ter Seatov uradni didžej in voznik v formuli ena, Jaime Alguersuari. Ob tem so pri Seatu pripravili še številne spremljevalne dogodke in VIP-zabave, prav tako pa so imeli na dogodku svojo filmsko ekipo, ki je ob videoprodukciji za medije snemala tudi kratke filmčke lastnikov predelanih Seatov, ki jih je mogoče videti na avstrijski Facebookovi strani znamke Seat.

Na Audijevem razstavnem prostoru so glavno pozornost poželi trije tematsko obarvani Q3 (Red track, Jinlong Yufeng in RS Q3 Concept), predstavili so e-kolo Wörthersee ter vse druge serijske modele.

Precej velika gneča pa je bila tudi na Škodinem razstavnem prostoru. Verjetno tudi zaradi brhkih hostes in pestrega spremljevalno-zabavnega programa, ki je vključeval tudi nastop svetovno znanega didžeja Tiësta, večinoma pa zaradi razstavljenih modelov, med katerimi sta največ pozornosti požela dirkalnik Škoda Fabia S2000 (ki jo vozita Jan Kopecký in Juho Hänninen) in študija Citigo Rally design concept – v slogu reli avtomobila predelani malček Citigo.


Vsaj delček dogajanja vam ponujamo v obširni foto galeriji, prilagamo pa tudi video!

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"