Rolls-Royce je prestopil na temno stran

24. 4. 2018 | Jure Šujica
Deli

S 40 primerki modela Wraith in modela 30 Dawn je Rolls-Royce predstavil novo kolekcijo vozil Black Badge.

Morda se vodilnim možem pri Rolls-Royceu zdi, da čakanje na prvega športnega terenca v zgodovini znamke, model Cullinam, traja že nekoliko (pre)dolgo, in kot kaže, bo do predstavitve preteklo vsaj še nekaj tednov, če ne celo mesecev. Vmesni čas je zato še kako primeren za predstavitev kakšnega drugega modela, ali pa v tem primeru vsaj posebne serije vozil. Danes je zato podjetje predstavilo novo omejeno serijo vozil, zbranih pod imenom Adams Collection ali Adamova zbirka.

Gre pravzaprav za del širše zbirke vozil, združenih pod imenom Black Badge, prvi del pa bo obsegal 40 primerkom modela Wraith in 30 primerkov modela Dawn. »Adams je zbirka vozil, ki združuje prvovrstne sposobnosti naših rokodelcev iz Goodwooda, zmešanih z uporniškim duhom serije Black Badge. Gre torej za avtomobil, primeren za kupce, ki iščejo več kot le klasično udobje, za odločne in napredno misleče posameznike, ki si želijo modernega a temačnega udobja,« Torsten Müller-Ötvös, generalni direktor podjetja Rolls Royce.

Skoraj tri dni dela zgolj za izdelavo legendarnega kipca

Kje so torej razlike, ki jih novinca prinašata? Začnimo pri notranjosti. Vsakemu avtomobilu je namreč dodeljena posebna barva, oranžna v barvi mandarine za 'brezstrešnega' Dawna in kobalt modra za model Wraith. Ti dve barvi bosta rezervirani za različne dodatke, medtem ko bo glavnina notranjosti ostala črna. Poseben element notranjosti bo predstavljala ura na sredinski konzoli, pod katero bo simbol neskončnosti, sestavljen iz 88 umetno vzgojenih diamantov. Wraith bo imel ob tem v slogu drugih modelov znamke na stropu kabine izdelano še tako imenovano zvezdno nebo, sestavljeno iz skupno 1340 optičnih vlaken.

Modra ali oranžna barva se bo nadaljevala še na dvobarvno zunanjost vozila. Modro ali oranžno bosta tako obarvana pokrov motorja in okvir vetrobranskega stekla, pri Wraithu pa še streha vozila in pokrov prtljažnega prostora. Vsi drugi elementi vozila, z izjemo kljuk in robu maske hladilnika, bodo črni, prvič v zgodovini znamke tudi legendarni kipec Spirit of Ectasy, Duh ekstaze. Ta bo namreč izdelan iz 264 plasti ogljikovih vlaken, za izdelavo katerih potrebujejo nič manj kot 68 ur.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"