S prihodnjim tednom omogočena menjava gum in servis avtomobilov

9. 4. 2020 | Jure Šujica
Deli
S prihodnjim tednom omogočena menjava gum in servis avtomobilov (foto: Jure Šujica)
Jure Šujica

Kot naslednji ukrep je tako mogoče pričakovati tudi ponovno odprtje delavnic za tehnične preglede.

Vlada Republike Slovenije je z današnjim dnem uvedla še nekaj novih ukrepov sproščanja karantene. Ti bodo v veljavo stopili že dan po veliki noči, v torek, 14. aprila, številni med njimi pa bodo vezani tudi na avtomobilski sektor oziroma storitve, povezane z njim.

Kot najpomembnejši ukrep bo tako po velikonočnih praznikih sledilo odprtje vulkanizerskih delavnic. Te so namreč uradno zdaj opravljale le najbolj nujne storitve oziroma so svoje storitve ponujale le intervencijskim službam ter podjetjem, katerih dejavnost je bila ključnega pomena za stabilnost v državi, po novem pa bodo pnevmatike na svojih avtomobilih lahko menjali tudi preostali državljani. Omenjeni ukrep je še zlasti dobrodošel glede na naraščajoče temperature ozračja, ki dnevno že presegajo 20 stopinj Celzija, vožnja v takšnih pogojih pa bistveno skrajšuje življenjsko dobo zimskih pnevmatik.

Poleg vulkanizerjev bodo po velikonočnih praznikih svoja vrata znova lahko odprle tudi avtopralnice in mehanične delavnice, hkrati pa bodo lahko osebni prevzem na prodajnih mestih ponovno omogočili internetni trgovci.

Zgornji ukrepi so bili tudi eni izmed ključnih, ki so posredno preprečevali opravljanje tehničnih pregledov in registracij novih vozil, saj na vozilih ob morebitnem neopravljenem pregledu enostavno ne bi bilo mogoče odpraviti pomanjkljivosti. Pričakovati je torej, da bo vlada v prihodnjih dneh oziroma do 17. aprila, kakor je bilo tudi sprva predvideno, znova omogočila izvajanje tovrstnih procesov.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja