S prihodnjim tednom omogočena menjava gum in servis avtomobilov

Kot naslednji ukrep je tako mogoče pričakovati tudi ponovno odprtje delavnic za tehnične preglede.

S prihodnjim tednom omogočena menjava gum in servis avtomobilov (foto: Jure Šujica) Jure Šujica
9. 4. 2020

Vlada Republike Slovenije je z današnjim dnem uvedla še nekaj novih ukrepov sproščanja karantene. Ti bodo v veljavo stopili že dan po veliki noči, v torek, 14. aprila, številni med njimi pa bodo vezani tudi na avtomobilski sektor oziroma storitve, povezane z njim.

Kot najpomembnejši ukrep bo tako po velikonočnih praznikih sledilo odprtje vulkanizerskih delavnic. Te so namreč uradno zdaj opravljale le najbolj nujne storitve oziroma so svoje storitve ponujale le intervencijskim službam ter podjetjem, katerih dejavnost je bila ključnega pomena za stabilnost v državi, po novem pa bodo pnevmatike na svojih avtomobilih lahko menjali tudi preostali državljani. Omenjeni ukrep je še zlasti dobrodošel glede na naraščajoče temperature ozračja, ki dnevno že presegajo 20 stopinj Celzija, vožnja v takšnih pogojih pa bistveno skrajšuje življenjsko dobo zimskih pnevmatik.

Poleg vulkanizerjev bodo po velikonočnih praznikih svoja vrata znova lahko odprle tudi avtopralnice in mehanične delavnice, hkrati pa bodo lahko osebni prevzem na prodajnih mestih ponovno omogočili internetni trgovci.

Zgornji ukrepi so bili tudi eni izmed ključnih, ki so posredno preprečevali opravljanje tehničnih pregledov in registracij novih vozil, saj na vozilih ob morebitnem neopravljenem pregledu enostavno ne bi bilo mogoče odpraviti pomanjkljivosti. Pričakovati je torej, da bo vlada v prihodnjih dneh oziroma do 17. aprila, kakor je bilo tudi sprva predvideno, znova omogočila izvajanje tovrstnih procesov.

Preberite še:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri