Samodejni Audiji

21. 1. 2013
Deli

Večina avtomobilskih novosti te dni prihaja iz Amerike - nekaj iz salona v Detroitu, nekaj pa tudi iz sejma zabavne elektronike CES v Las Vegasu.

O Lexusu, ki se vozi (skoraj) sam, smo že pisali, še korak dlje so šli pri Audiju: v Audi A7 so namestili sistem, imenovan Piloted Parking (ki je del širše zasnovanega koncepta Piloted Driving), s pomočjo katerega lahko voznik iz avta izstopi tam, kjer to želi (na primer pred vhodom v hotel ali nakupovalno središče), avto pa se nato odpelje parkirat sam. Kako ga najdete? S pomočjo klica oziroma povezave preko mobilnega telefona vam zna javiti lokacijo oziroma mu lahko naročite, naj vas pobere tam, kjer set izstopili - seveda pa mora biti primerno (z nadzornim sistemom, ki vodi avto) opremljena tudi lokacija. 

Druga, kratkoročno bolj uporabna novost, je samodejno parkiranje v tesne prostore. Če se zgodi, da je parkirno mesto tako ozek, da po parkiranju ne bi mogli iz avtomobila, lahko takšnega Audija zapustite, preden je parkiran, ta pa nato parkira sam - in seveda parkirno mesto tudi zapusti, da lahko nato voznik sede vanj in se odpelje.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol