Se bliža konec Jaguarjevih limuzin?

22. 6. 2020 | Jure Šujica
Deli

Britanci napovedali prihodnost modelov XE in XF.

Britanski JLR oziroma Jaguar-Land Rover se že lep čas sooča z velikimi finančnimi težavami. Tako velikimi, da so o tem, da nad njim dvignejo roke razmišljali tudi v indijskem podjetju Tata, zaradi česar se Britanci sedaj na vse pretege trudijo poiskati rešitev, ki bi jih ponesla na zeleno vejo. Pri tem pa kot vse kaže nimajo prav velikih omejitev.

Kot ena izmed posledic, ki bi se lahko zgodila je umik vseh limuzin – izjema bi bil morebiti le XJ prihodnje generacije – iz modelne palet. Tako bi se poslovila tudi povprečno uspešna XE in XF, namesto njiju pa bi sledila kompaktna kombilimuzina z elektrificiranimi pogonskimi sklopi.

Iskanje novih kupcev

Druga opcija naj bi bila po besedah Juliana Thomsona, ki je o kočljivi situaciji spregovoril za britanski Autocar izdelava manjšega, 4,5 metra dolgega avtomobila, ki naj bi nemškim tekmecem konkuriral s precej bolj elegantno in umirjeno podobo. Ta ideja je Thomsonu še posebej po godu, saj meni, da Jaguar potrebuje avtomobil za širši krog kupcev in avtomobil, ki bo prepričal tudi ženske voznice.

Kakšna bo torej usoda obeh modelov in pa morebitnega novinca je torej še prezgodaj napovedati, a dejstvo je, da bi se vstop Jaguarja v nov segment, kjer še nikoli niso bili prisotni, lahko dobro obrestoval, lahko pa bi jim prinesel še precej več težav.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"