Še en ukaz z vrha: modernizirajte javni prevoz!

Ruski predsednik Vladimir Putin ugotavlja, da je po avtomobilskem razcvetu upadlo zanimanje za javna prevozna sredstva.

Ruski predsednik Vladimir Putin se v zadnjem obdobju precej ukvarja z rusko avtomobilsko industrijo in prometom. Po tem, ko je pred kratkim državne uradnike pozval, naj opustijo službene avtomobile zahodnih znamk  in presedlajo na ruske, je zdaj ugotovil, da iz leta v leto narašča primanjkljaj v transportni panogi.

Poudaril je, da mora vlada najti stalen vir financiranja za posodobitev in obnovo javnega prevoza v regijah, piše časnik Kommersant. Glede tega vprašanja je predsednik pozval vodje sestavnih subjektov ruske federacije, naj razmislijo o možnostih javno-zasebnega partnerstva, ki se po njegovih besedah zelo dobro izvaja v Moskvi.

Putin je še omenil, da je Rusija v zadnjem desetletju doživela razcvet rasti števila avtomobilov, v tem obdobju pa se je opazno zmanjšala priljubljenost javnega prevoza. Opozoril je, da se ta trend zdaj spreminja in vse več ljudi raje uporablja javni prevoz.

Po njegovih besedah se v ruski federaciji vsako leto z zemeljskim javnim prevozom prevaža več kot 14 milijard ljudi. Po podatkih agencije Autostat je  v Rusiji registriranih 360 tisoč avtobusov, hkrati je julija prodaja novih avtobusov narasla za 22 odstotkov.

Preberite še: Volkswagen začenja proizvodnjo zelo pomembnega avtomobila

Terenska dirka: Novi Volkswagen Amarok proti enduro gorskemu kolesu!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol