Se mudi na morje, na smučišče morda? Porsche ima rešitev!

7. 5. 2021 | Jaka Drozg
Deli

Porschejev strešni kovček dovoli potovalne hitrosti kar do 200 kilometrov na uro. Če Taycana že imate v garaži, vas tudi cena ne bo zmotila ...

Prav tako kot razvoju svojih avtomobilov, nameni Porsche veliko pozornosti razvoju dodatne opreme zanje. Porschejev Tequipment oddelek je osvežil ponudbo športnih strešnih kovčkov, razvoj katerih se je osredotočil na največjo dovoljeno potovalno hitrost. Ta na Taycanu znaša kar 200 kilometrov na uro, za lastnike, ki si želijo več prtljažnega prostora med izkoriščanjem vseh dinamičnih zmožnosti svojega električnega Porscheja.

Testiranje je vključevalo več tisoč kilometrov grobih cest, zahtevnih vremenskih pogojev in hitre vožnje, ki zagotavljajo, da bo tovor ostal varno priklenjen na vozilo v vseh razmerah. Koliko tovora? Strešni kovček meri 212 centimetrov v dolžino, 92 v širino in 44,5 v višino. Dovolj za 480 litrov prostornine ali 5 parov smuči oziroma tri borde. Nosilnost znaša 75 kilogramov, odpira pa se lahko iz obeh strani vozila.

Kot se za lajfstajlovski dodatek spodobi, se bo tudi strešni kovček modno podal vozilu, ki ga prevaža. Strešni kovček je na voljo v štirih barvah, ki se skladajo s Poschejevo barvno lestvico.

Cena bo znašala 1150 evrov, za dodatnih 350 evrov pa so stranska krilca strešnega kovčka lahko obarvana v katero koli barvo, ki si jo zaželi lastnik. V tem trenutku je na voljo samo za Taycana in robustnejšega Taycana Cross Tourismo, kmalu pa bo na voljo tudi za ostale modele.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol