Se vrača serija 8? BMW Gran Lusso Coupe!

7. 6. 2013
Deli

Prestižni BMWjev kupe serije 8 (E31) se je poslovil leta 1999. Ali BMW s konceptom Gran Lusso Coupe napoveduje njegov povratek?

Zakaj pa ne, konec koncev je serija 6 (E63), ki je na trg prišla pred desetimi leti (in ki je dobila naslednika F12 leta 2011) po 10 letih nasledila takratni kupe serije 6 (E24), ki se je poslovil leta 1989.

In če se zgodovina res ponavlja, je konceptni Gran Lusso Coupe lahko zares namig, kakšen naj bi bil novi kupe serije 7 oziroma serija 8. Konec koncev BMW trenutno ni prisoten v razredu luksuznih kupejev, in ko bo leta 2014 na trg prišel novi Mercedes CL (ki bo seveda nastal na osnovi ravnokar predstavljenega razreda S), bo ta, če se Gran Lusso Coupe ne bo spremenil v serijsko vozilo, še vedno ostal edini predstavnik razreda.

Pri BMW namigujejo, da so hoteli s konceptnim kupejem namigniti, da avtomobilska prihodnost ni le električna, da bo še vedno prostor za klasične modele.

Gran Lusso Coupe so pri BMW naredili v sodelovanju z oblikovalskim studiom Pininfarina, njegov dolgi nos namiguje, da se v njem skriva V12 (kar še bolj jasno nakažejo napisi na avtomobilu), notranjost pa je seveda vsaj toliko futuristična, kot zunanjost - hkrati pa dovolj blizu tistemu kar bi lahko čez leto ali dve postal serijski prestižni kupe.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja