Seat Bocanegra je pravi španski temperament

12. 3. 2008
Deli

Bocanegra že na prvi pogled zbudi močna čustva in sledi načelu, ki ga je uvedel vodja oblikovanja pri znaki Seat Luc Donckerwolke: avto mora imeti praktično, privlačno obliko.

Prototip je svoje ime (črna usta) dobil po markantnem sprednjem delu, katerega zgornja polovica je izdelana iz temnega perspexa, pod katerim žarijo žarometi iz svetlečih diod LED. Na mreži hladilnika je klasični logotip znamke, črka S, ki pa je pri Bocanegri črne barve in ima kromirano obrobo.

Bocanegrina nizka, 4-metrska kompaktna kupejevska karoserija predstavlja popolno sinergijo med športno obliko in voznimi lastnostmi ter funkcionalnostjo, prostornostjo in najvišjo stopnjo varnosti, kar ji omogoča, da se prilagodi najrazličnejšim zahtevam.

Posebno pozornost pritegnejo tudi steklena panoramska streha, ki skrbi, da je notranjost prijetno svetla, stranski smerniki na robu zunanjih ogledal in 19-palčna aluminijasta platišča s pnevmatikami 235/35.

Za zadek so značilni robustna boka z enoto zadnjih luči in sredinsko nameščena izpušna cev, ki je integrirana v zadnjem odbijaču in ki vozilu daje še bolj kompakten, dinamičen videz.

Bocanegra napoveduje novo Ibizo. Upajmo, da bodo oblikovanci v serijsko proizvodnjo prenesli čim več rešitev črnih ust.

Foto: Seat

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja