Seat gradi najvišje avtomatizirano skladišče v Španiji

5. 12. 2017
Deli

Seat v svojem središču v Martorellu gradi novo povsem avtomatizirano logistično središče, ki se bo lahko pohvalilo tudi z naslovom najvišjega avtomatiziranega skladišča v Španiji.

Najvišja skladiščna stavba logističnega središča, ki ga bodo dogradili v zadnji četrtini leta 2018 in bi razpolagalo s skladiščnimi površinami 5.700 kvadratnih metrov, bo namreč segala do višine 43,7 metra.  V njej bo v sedmih oddelkih dovolj prostora za shranjevanje 24.000 kontejnerjev, vsako uro pa jih bo avtomatizirani sistem lahko prestavil do 500. V sosednji, "le" 21 metrov visoki stavbi bo shranjenih 95.000 škatel z različnimi deli za avtomobile, ki jih izdelujejo v sosednji tovarni, na uro pa jih bodo lahko obdelali do 1.100.

Kot pravijo pri Seatu, se bodo z gradnjo novega logističnega centra še bolj približali načrtu, po katerem bi tovarno radi povsem uskladili z industrijskimi standardi prihodnosti Industry 4.0, ki predvideva čim bolj izčrpno in učinkovito upravljanje industrijskega procesa s pomočjo informacijske tehnologije.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja