Seat Leon Cross Sport - napoved križanca za mlade urbane voznike

15. 9. 2015
Deli

Seat je predstavil Seat Leon Cross Sport, študijo križanca na osnovi Leona Cupra, ki bi s svojimi zmogljivostmi, terenskimi zmožnostmi, dinamično obliko in križanskim pristopom odlično ustrezal znamkini identiteti in urbanemu življenjskemu slogu navdušenih mladih voznikov.

Za osnovo študije služi pred nedavnim okrepljeni Leon Cupra 290, seveda vključno z zmogljivim dvolitrskim turbobencinskim motorjem. 300-"konjski" motor avtomobil v 4,9 sekunde požene z mesta do 100 kilometrov na uro, pri tem pa mu v veliki meri pomaga tudi elektronsko kontrolirani štirikolesni pogon z elektronsko zaporo diferenciala. Da veselja v vožnji ni konec niti na neurejenih podlagah, poskrbi podvozje, ki je 41 milimetrov višje kot pri običajnem Leonu Cupri.

Terensko okrašena in zaščitena karoserija je pobarvana z "ultra oranžnim" lakom, z oranžno, ki jo je navdihnilo barcelonsko sonce, pa so poudarjeni tudi elementi v notranjosti. V kabini seveda ne manjka pripomočkov za varnost, razvedrilo in povezljivost. Zunanjost poudarjajo tudi velika 19-palčna kolesa z dvobarvnimi litimi platišči, ki so jim agresivno podrejeni tudi blatniki in pragova.

Tako kot z drugimi študijami, Seat tudi z Leonom Cross Sport nakazuje, v katero smeri bo v prihodnje šel pri oblikovanju in zasnovi svojih avtomobilov, vsaj ko gre za križance in športne terence.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol