Seat ostaja brez generalnega direktorja!

8. 1. 2020 | Jure Šujica
Deli
Seat ostaja brez generalnega direktorja! (foto: Seat)
Seat

Odhod Luce De Mea pa pravzaprav niti ni nepričakovan.

Luca De Meo je od leta 2015 veljal za alfo in omego španske znamke Seat, ki je v tem času recimo vstopila v razred križancev, poleg tega pa tudi na pot elektrifikacije. Upravičena je izjava, da je znamko vodil skozi prelomno obdobje, vendar pa se njegova pot v koncernu Volkswagen po dobrem desetletju – k Volkswagnu je prišel leta 2009 in sprva skrbel za marketing – končuje. Z vodstvom koncerna je namreč včeraj dosegel soglasno prekinitev pogodbe.

Odhod pravzaprav niti ni tako presenetljiv, saj se je o tem šušljalo že lep čas. De Meo je bil namreč vse od oktobra glavni kandidat za nadomestitev Thierryja Bolloreja na položaju generalnega direktorja Renaulta. Bolloreja so s položaja odstavlili po zgolj 11 mesecih dela (na položaju je zamenjal Carlosa Ghosna), razlog za to pa naj bila nesoglasja s predsednikom uprave Phillipom Lagayettem. Za vodenje znamke je v vmesnem času skrbela vodja financ pri Renaultu Clotilde Delbos.

A verjeten prehod od Seata k Renaultu – o katerem ne Italijan ne predstavniki francoske znamke ne želita govoriti na glas – vendarle ne bo tako preprost. Problem bi namreč po nekaterih podatkih lahko predstavljala konkurenčna klavzula, zaradi katere bo odhod v Pariz vendarle treba prestaviti za nekaj tednov ali mesecev. Kako dolgo bo to obdobje, je nemogoče napovedati, a pričakovati karkoli drugega kot odhod v Pariz je na tej točki bržčas nesmiselno.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja