Novice Promocijsko sporočilo

SEAT Porsche Verovškova: želimo postati največji trgovec z vozili SEAT!

24. 1. 2020
Deli

Otvoritev novega salona SEAT Porsche Verovškova in intervju z vodjo prodaje Damjanom Žumrom.

Kaj je novega v razstavnem salonu SEAT Porsche Verovškova?

Podjetje Porsche Inter Auto s poslovalnico Porsche Verovškova v Ljubljani je eden od glavnih avtocentrov v Ljubljani in med drugim zastopa tri najbolj priljubljene znamke Audi, Škodo in SEAT. SEAT je ena izmed najbolj priljubljenih avtomobilskih znamk v Sloveniji. V zadnjem času je predstavila veliko novih modelov in doživela prenovo skorajda vseh tipov vozil v ponudbi, naslednje leto pa pričakujemo naslednika enega najbolj prodajanih modelov, popolnoma novi SEAT Leon.

Vizija znamke SEAT pri Porsche Verovškova je jasna: želimo postati največji trgovec z vozili SEAT v Sloveniji in strankam ponuditi najboljšo prodajno izkušnjo. Za natančnejše odgovore smo prosili vodjo prodaje znamke SEAT pri Porsche Verovškova Damjana Žumra, ki nam je zaupal, katere novosti nas v prihodnje čakajo v njihovem salonu.

V avtomobilizmu zelo radi zastavljamo vprašanja o prihodnosti. SEAT trenutno še ne ponuja električnega modela, kaj lahko pričakujemo v tej smeri?

Letos so ponudbo zastopala predvsem najrazličnejša športna terenska vozila (SUV):

V svetu avtomobilizma je svojo vlogo odigrala tudi elektrifikacija, največkrat v popolnoma električnih pogonskih sklopih. SEAT je pred kratkim predstavil svojo električno strategijo; do začetka leta 2021 bo ponudba vključevala šest električnih in priključnih hibridnih modelov.

Zato se tudi mi veselimo številnih novosti na področju elektrike: leta 2020 bo na voljo novi SEAT Mii electric, največja novost pa bo vsekakor SEAT el-Born, avtomobil, namenjen električni mobilnosti. Tehniko si bo delil z modelom VW ID.3, vendar se bo od njega ločil predvsem po atraktivnejši zunanjosti. Prihaja tudi nova različica modela SEAT Tarraco FR e z zmogljivim priključnim hibridnim sklopom in popolnoma novi SEAT Leon, ki bo ponujal dovršen hibridni pogonski sklop. Novi SEAT Leon bo predvidoma na voljo poleti 2020. Hibridni pogonski sklop naj bi uporabljala tudi športna izvedba modela CUPRA Leon in CUPRA Formentor, ki sledi konec leta 2020.

Električni avtomobili vseh znamk bodo močno spremenili trg novih in rabljenih vozil. Kaj se bo v tej smeri spremenilo za kupce vozil znamke SEAT?

Električni avtomobili vsekakor prinašajo veliko sprememb, izboljšav, ovira je morda le omejena razdalja, ki jo lahko električna vozila prevozijo z enim polnjenjem. Novi model SEAT el-Born bo z velikim dosegom poskrbel za brezskrbno vožnjo tudi na daljših poteh. Nova vozila bodo kljub električnim pogonskim sklopom ohranjala značilen tradicionalen športni videz v kombinaciji z veliko učinkovitostjo in skrbjo za okolje. SEAT je napovedal tudi večje  prizadevanje za urbano mobilnost in s predstavitvijo konceptnega eScooterja bo vstopil tudi na trg motornih koles.

Katere so za vas največje prednosti električnih vozil? S čim bodo kupce prepričevala vaša električna vozila?

Največja prednost električnih vozil je ekološka osveščenost (takšna vozila ne obremenjujejo okolja tako močno kot bencinski in dizelski motorji). Sledijo napredni asistenčni sistemi, ki so navadno vključeni v serijsko opremo. Med vožnjo so električni avtomobili zelo tihi in nudijo veliko udobja, zahtevajo manj servisov in vzdrževanja, zadnje čase tudi možnost hitrega polnjenja doma. Nenazadnje je cena novega vozila v veliko primerih precej nižja, saj so na voljo različne subvencije. Naša Električna vozila bodo najbolj znana po kombinaciji izjemne vozne dinamike, športnega videza. učinkovitosti električnega pogonskega sklopa in največje možne mere varovanja okolja.

Ali lahko opišete značilnega kupca vozil znamke SEAT? Kakšne stranke se največkrat odločijo za vozila te znamke?

Lahko se pohvalimo z najmlajšim segmentom kupcev znotraj skupine Volkswagen. Prav tako je tudi ena od znamk z najmlajšimi vozniki v Evropi. Za vozila znamke SEAT se največkrat odločajo tisti, ki iščejo čustvene, športne in drzne avtomobile. To so obenem tudi pridevniki, ki najbolje opišejo te avtomobile na trgu.

V zadnjih letih je bilo mogoče opaziti rast prodaje športnih terenskih vozil. Katere prepričljive modele SUV ponujate in katere so največje razlike med njimi?

Sponudbo športnih terenskih vozil (SUV) pokrivamo vse najbolj prodajane razrede. Med manjšimi je na voljo atraktivna SEAT Arona, večja SEAT Ateca in največji SEAT Tarraco, ki ima na voljo tudi sedem sedežev. Vse modele lahko preizkusite v naši poslovalnici.

Na račun modelov SUV znamka SEAT hitro raste in leto 2019 je novo leto rekordov. Po uspehu leta 2018 je prodaja vozil spet dosegla največji obseg v svoji zgodovini. Leta 2019 se je proizvodnja povečala za 10,9 odstotka na skupno 574.100 vozil. S tem rezultatom presega rekord, postavljen leta 2018 (517.600 avtomobilov). Rekordna vrednost se že tretje leto zapored veča z dvomestno rastjo. (Vir: 1)

Katere novosti prinaša prenovljeni salon?

S položajem znamke smo vsekakor zadovoljni tudi na Verovškovi, z novimi pridobitvami pa se bomo še razvijali in hitro napredovali. Povsem prenovljen salon na Verovškovi 78 ustreza najnovejšim standardom, kar bo dao še večji zagon. Prepričan sem, da bodo stranke tega vesele, kajti sedaj jih čaka še bolj individualna obravnava in skrb za vsakega posameznika. To nam je na prvem mestu. Hočemo, da se stranke pri nas počutijo najbolje. Mi vsi, stranke in kupci, smo ambasadorji znamke

Kako se bo znamka SEAT razvila v naslednjih petih letih?

Vsak nov model predstavlja veliko nove tehnologije. Zanesljivo bo pri vseh naslednjih modelih največ novosti na področju elektrifikacije in novih možnosti trajnostne mobilnosti. Nekaj obstoječih naprednih sistemov bo v novih vozilih, ki prihajajo v prihodnjih letih, seveda nadgrajenih in izboljšanih.

Zakaj ste se vi odločili za karavansko izvedbo ST – Sportstourer?

Smo štiričlanska družina in voziva SEAT Leon – Leon Sportstourer (karavan) FR 1.5 TSI DSG. Zakaj ravno ta model? Sam model mi je že takoj prirasel k srcu in karavan zato, ker potrebujemo več prostora. Izbira opreme je temeljila na kompromisu z boljšo polovico in kot mlada družina smo tipični kupec tega modela. Avtomatski menjalnik DSG je bila moja odločitev. Če povzamem model SEAT Leon: drzen, prečudovit, funkcionalen in tudi varčen!

Znamka je v zadnjih letih veliko pridobila na ugledu in prepoznavnosti. Kako vi gledate na to?

Drži. Produkti so vrhunski in samoumevno nam je mar za naše stranke. Smo drzna znamka z močno tehnologijo. Z inovativnimi in učinkovitimi rešitvami zadovoljujemo tudi potrebe kupcev. Hkrati bi izpostavil predstavitev treh športnih terenskih vozil, nov oblikovalski jezik ter produktno ofenzivo v zadnjih letih in predvsem premik v pozicioniranju znamke. Za nameček pa še to, kar  prihaja v sklopu elektrifikacije in novih možnosti trajnostne mobilnosti.

Pred dvema letoma je športni oddelek znamke SEAT, CUPRA, postal samostojna znamka. Kateri modeli znamke CUPRA so trenutno naprodaj?

Trenutno ima znamka CUPRA v ponudbi tri modele, CUPRA Leon (tudi CUPRA Leon ST – karavanska izvedba) in seveda CUPRA Ateca, ki je obenem prvi model te znamke. V prihodnosti pričakujemo veliko novih modelov, najprej se veselimo modela CUPRA Formentor. Leta 2021 se bo v športno različico prelevil še CUPRA el-Born. Na tem področju vam vsekakor lahko obljubimo veliko zanimivih novosti!

Kateri model znamke SEAT bi priporočili kupcu srednjih let?

Za vsakega kupca se najde prava izbira, saj je ponudba vozil pestra in v skoraj vsakem segmentu. Vsem modelom je skupno to, da najprej očarajo z zunanjim športnim videzom, ki se nadaljuje s španskim temperamentom v notranjosti, prepričajo tudi vozna dinamika, napredna tehnologija in učinkovitost pogonskega sklopa. Vozila združujejo vse, kar bi si nekdo lahko želel, pa naj bo to ponudba športnih terenskih vozil (SUV), Arona, Ateca ali Tarraco oziroma SEAT Ibiza, Leon, Alhambra ...

Kateri motorji so najbolj priljubljeni, bencinski TSI ali dizelski TDI? Kaj pa pri izbiri menjalnika, se kupci raje odločajo za ročni ali avtomatski menjalnik?

Naši kupci se večinoma odločajo za bencinske motorje TSI, natančneje motorja 1.0 TSI in 1.5 TSI. Delež dizelskih motorjev v Sloveniji pada in je že pod 30 odstotki (SEAT manj kot 25 odstotkov). To pomeni, da se velika večina manjših vozil (predvsem segmenta A0 in A00) proda z bencinskim motorjem 1.0 TSI, medtem ko smo v segmentu B prisotni z več kot polovico dizelskih motorjev. Najbolj prodajana sta motorja 1.6 TDI in 2.0 TDI. Pri menjalnikih še vedno prevladuje ročni, čeprav se povpraševanje po avtomatskem menjalniku DSG povečuje, odvisno od modela vozila in razpoložljivih kombinacij znotraj palete motorjev.

Kateri model je trenutno prodajni steber?

Lahko bi rekli, da je SEAT Leon še vedno prodajni steber znamke, pričakovano mu sledita SEAT Arona in SEAT Ibiza. To so volumenski modeli. Seveda pa ne smemo prezreti še drugih modelov SUV, ki igrajo pomembno vlogo pri izpopolnjevanju modelske palete naših vozil. Zelo veliko pričakujemo tudi od novega Leona, ki bo predvidoma na voljo poleti 2020.

Najnovejši model je SEAT Tarraco, 7-sedežni SUV, ki preseneča v vsakem pogledu.

Za SEAT je najnovejša tehnologija najpomembnejša in to SEAT Tarraco je. Je prvi, ki uvaja nov oblikovalski jezik znamke. Predstavlja popolno kombinacijo elegance in športnosti ter daje potnikom občutek varnosti in zaščite. Tisti, ki so ga preizkusili, so vse to potrdili, zato lahko rečemo, da je avto res vrhunski. Zgovoren je komentar ene od strank: "Poleg prostora in funkcionalnosti, ki ju potrebujemo kot družina, si želimo avto, ki izgleda odlično in je edinstven."

Poudaril bi še stoodstotno LED-tehnologijo, privlačni so predvsem zadnji dinamični smerniki, ki se stekajo od znotraj navzven in še poudarijo prestižni videz vozila.

Naj dodam še, da v prvi polovici leta 2020 prihaja model Tarraco FR e PHEV - priključni hibrid z dovršeno opremo.

Pridite in doživite novo osebno izkušnjo znamke SEAT v novem salonu SEAT Porsche Verovškova!