Seat pripravlja vozilo za urbano mobilnost prihodnosti

Seat bo na svetovnem kongresu mobilnosti, ki bo konec tega meseca potekal v Barceloni, predstavil študijo vozila za urbano mobilnost prihodnosti, ki jo je napovedal s fotografijo zanimivega svetlobnega odtisa.

Seat pripravlja vozilo za urbano mobilnost prihodnosti (foto: Seat) Seat
12. 2. 2019

Avtomobil, ki ga bo 25. februarja predstavil Seatov direktor Luca de Meo, bo sestavljal pomemben del njihove strategije za mikro urbano mobilnost in bo sestavljal mobilnostno platformo za urbana vozila prihodnosti, ki ne bodo zapuščala območij večjih središč.

Napoved študije je komentiral tudi de Meo, ki je poudaril, da se mobilnost spreminja, z njo pa njihova vloga proizvajalca in dobavitelja mobilnostnih rešitev. Zato morajo postati sposobni upravljanja in ponudbe novih mobilnostnih platform, ki bodo ključni igralci v mestih prihodnosti.

Seat s telekomunikacijskim podjetjem Telefonica sodeluje tudi pri projektu 5G Barcelona. Barcelona je namreč eno od zglednih mest, ko gre za uvajanja mobilnih tehnologij 5G, zato je primerna tudi za pilotni projekt '5G Connected Car', v okviru katerega bodo preizkušali komunikacije med različnimi avtomobili in infrastrukturo ter bo eden od korakov na poti k avtonomni vožnji.

Seat bo v Barceloni predstavil neodvisni podjetji v okviru svoje skupine XMOBA in Metropolis: Lab, ki razvijata rešitve za izboljšanje urbane mobilnosti, med katerimi sta tudi projekt za izboljšanje javnega prometa Bus On Demand in projekt za delitve avtomobilov med različnimi posamezniki na istih poteh.

Značke: seat

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri