Sergio Marchionne zaradi zdravstvenih težav ni več generalni direktor FCA

21. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli

Na omenjenem položaju ga bo nadomestil dosedanji prvi mož ameriške znamke Jeep, Mike Manley.

Pred dobrim mesecem in pol, 1. junija letos, je bil za koncern Fiat Chrysler Automobiles pomemben dan. Znamka je namreč predstavila načrt dela v obdobju med letoma 2018 in 2022, ki med drugim zajema ukinitev nekaterih novih modelov vozil (kot je Fiat Punto), predstavitev novih modelov (kupejevska različica Alfe Romeo Giulie), celoten načrt pa je bil delo generalnega direktorja koncerna, Sergia Marchionneja, ki naj bi krmilo znamke svojemu nasledniku sicer prepustil junija prihodnje leto.

Prav danes pa je iz Torina odjeknila novica, da Marchionne takoj zapušča svoje mesto. Razlog za to, da se ne bo vrnil na delovno mesto, so zdravstveni zapleti, ki so verjetno posledica operacije desnega ramena na začetku meseca. Marchionnejevo zdravje se je nenadoma tako poslabšalo, da se, kot je podjetje zapisalo v uradni izjavi, ne bo vrnil na čelo FCA. Predsednik nadzornega sveta FCA Johnom Elkann se je Marchionneju zahvalil za vse, kar je v preteklih letih storil za podjetje. V izjavo FCA so zapisali, da Marchionneju in njegovi družini v teh trenutkih stojijo ob strani.

Čeprav je takojšnji odhod Marchionneja nepričakovan, so pri FCA seveda že izbrali njegovega naslednika, Na položaju generalnega direktorja ga bo tako po 14 letih nadomestil Mike Manley. 54-letni Anglež je v koncernu že znan obraz, saj je vse od leta 2000 del ameriške znamke Jeep, leta 2009 pa postal njen prvi mož. Novo funkcijo bo nastopil takoj, njegova najpomembnejša naloga je nadaljevanje načrta, ki ga je junija predstavil njegov 68-letni predhodnik.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"