Serijski Chevrolet Aveo je tu

30. 9. 2010
Deli

Prvič viden kot koncept Aveo RS januarja v Detroitu se bo Chevrolet Aveo nove generacije v serijski obleki pokazal na oktobrskem avtomobilskem salonu v Parizu. Na veliko veselje številnih bo obdržal precej oblikovnih elementov koncepta, vključno z 'jeznim' videzom nosa.

Kljuke drugih bočnih vrat bodo kot pri manjšem Sparku skrite v C-stebrička. V primerjavi s trenutno še aktualnim Aveom je novi daljši in širši, v notranjosti pa bolj prostoren – tako v potniškem delu kot pri merjenju prtljažnika. V notranjosti, katere fotografij še niso izdali, ste jih pa bralci Avto magazina po zaslugi vohunskih fotografov že lahko videli, bodo prišli na svoj račun ljubitelji povezljivosti USB in Bluetooth ter vsi, ki jim je všeč notranjost Sparka, saj bo Aveova podobna.

Aveo se bo vozil z 1, 2-litrskim motorjem s 86 'konji', 1, 4-litrskim 100-'konjskim' bencinskim bratom, prvič v zgodovini pa bodo v Aveu 1, 3-litrski dizelski motor moči 75 in 95 'konjev' kombinirali s tehnologijo start/stop. Menjalniki bodo, odvisno od motorja, pet- in šeststopenjski ročni, pri 1.4 pa si bo mogoče zaželeti tudi šeststopenjski samodejni menjalnik, kar je prvič v tako majhnem (Chevroletovem) avtu. Razveseljivo je, da bo ESP del serijske opreme.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"